Genç, mesajında Çanakkale Zaferi'nin o zamana kadar yenilmez zannedilen emperyalist ülkelerin mağlup edilebildiğini bütün dünyaya göstermesi bakımından eşsiz bir zafer olduğunu dile getirdi.
"SÖMÜRÜLEN MİLLETLERE İLHAM VERDİ"
Türk ordusunun vatan toprağında gözü olan emperyalist ülkelere karşı yüzyıl önce olduğu gibi bugün de büyük bir mücadele yürüttüğünü belirten Başkan Genç, "Çanakkale'de vatanımıza göz koymak isteyenlere karşı bütün imkânsızlıklara rağmen tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği vererek, zaferlerle dolu Türk tarihine parlak bir zafer daha ekledik. Çanakkale sadece Türk milleti için değil, bütün dünyada egemen güçler tarafından ezilen ve sömürülen milletlere de yol gösteren, mücadele azmi ve umut aşılayan bir kahramanlık destanıdır. Nitekim Çanakkale Savaşları'ndan ilham alan mazlum milletler kendilerini sömüren emperyalist ülkelere karşı istiklâl mücadelesine giriştiler. Bu anlamıyla da Çanakkale Zaferi sadece Türk milletinin değil, sömürülen bütün milletlerin de zaferi olmuştur."
"EMSALSİZ BİR KAHRAMANLIK"
"Türk milletinin vatan savaşı 105 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi bugün de devam ediyor. Ecdadımızın Çanakkale'de yedi düvele karşı vermiş olduğu emsalsiz mücadeleyi çok iyi anlamalıyız ve gelecek nesillere de çok iyi anlatmalıyız.  Çanakkale Savaşı Türk milletinin var olma mücadelesinin kahramanca ortaya konduğu dünyada eşi ve benzeri görülmemiş kahramanlık mücadelesidir. Bir daha bu işgalleri yaşamamak ve ülkemizi böldürmemek için; Çanakkale ruhunu ilelebet diri tutmalıyız. Bu anlamlı gün dolayısıyla bir kez daha cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan mücadelesi uğruna şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet ve minnet dileklerimi ileterek ruhları şad olsun diyorum." ifadelerine yer verdi.