Genç: 24 Haziran, eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mücadelesine sahne olacak.
Seçimlere sayılı günler kala Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, hiç ara vermeden seçim çalışmalarına devam ediyor.
Ziyaret ettiği bütün yerlerde halkın yakın ilgi ve sevgisiyle karşılaşan Başkan Genç, 24 Haziran seçimleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Genç: 24 Haziran, eski ve yeni Türkiye'nin seçimi olacak
Genç, "24 Haziran Seçimleri Eski Türkiye'yi savunan vesayet odaklarıyla, milletin iktidarının hakim olduğu Yeni Türkiye taraftarlarının güç savaşına girdiği bir seçim olacak.  Yani eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mücadelesine sahne olacak. Bir tarafta eski Türkiye'yi geri getirmek isteyenler, bir tarafta da halkın iradesine sahip çıkarak bütün kazanımları korumak isteyenler olacak." dedi.
"YAŞANAN GELİŞMELERE KAYITSIZ KALAMAZDIK"
Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Başkan Genç, bu amaçla Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının yapıldığını belirterek, "MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısı üzerine ülkemiz bir seçim sürecine girdi. Ortadoğu coğrafyası ve Türkiye çok önemli bir eşikten geçiyor. Irak ve Suriye'de olduğu gibi ülkemizde de çeşitli oyunlar oynanmak isteniyor. İşte görüyoruz Suriye'de yaşananlar ortada. Bütün bölge devletlerini birbirine kırdırıp enerji kaynaklarına sahip olmak istiyorlar. Irak gibi, Suriye gibi olmamak istiyorsak güçlü olmak zorundayız. Bölgemizde yaşanan gelişmelere kayıtsız kalamazdık. Yoksa bölgede yaşanan ateşin ülkemize sıçraması an meselesiydi. İşte bu ateşi söndürmek Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarını icra ettik. Ve sınırımızda oluşturulmak istenen terör koridorunu paramparça ettik. Şimdi kahraman ordumuz Kandil üzerine yürüyor. Terör örgütü PKK'nın kaçacak yeri kalmadı. Hükümetimizin kararlı, dirayetli duruşu nedeniyle artık bir bölge terör örgütü için güvenli değil. Hava ve kara operasyonlarıyla terör örgütünün bütün sığınak ve depoları yerle bir ediliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dış güçlerin bütün itirazlarına, tepkilerine rağmen PKK ile mücadeleden zerre taviz vermiyor. O nedenle Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratmak isteyenler AK Parti'nin 24 Haziran'dan sonra iktidar olmasını istemiyor. Tekrar Türkiye'yi güçsüz koalisyon dönemlerine sürüklemek istiyor. Çünkü güçsüz bir Türkiye'den istedikleri her tavizi koparabilmenin hesabını yapıyorlar. İşte AK Parti'ye bunun için karşı çıkıyorlar. AK Parti istedikleri tavizleri vermiyor, ekonomik ve askeri olarak Türkiye'yi kalkındırıyor. O nedenle 24 Haziran seçimleri çok önemli. Belki de cumhuriyet tarihi boyunca yapılan bütün seçimlerden daha önemli..." diye konuştu.
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KILCAL DAMARLARINA GİRDİK
Hain terör örgütü FETÖ'nün devletin bütün kurumlarından temizlenmesi için en büyük mücadeleyi cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini kaydeden Başkan Genç, "Bugüne kadar milletimiz bütün seçimlerde AK Parti'ye sahip çıktı. Ve bütün seçimlerden AK Parti güçlenerek çıktı. Her zaman sırtını millete dayadı. Halkın iradesini başka güç odaklarına teslim etti. Bunun en son örneğini 15 Temmuz'da yaşadık. FETÖ'nün hain darbe girişimi halkın bütün desteğini arkasında hisseden AK Parti'nin dirayeti sayesinde önlendi. Eğer başka bir iktidar olsaydı, belki de FETÖ terör örgütü bu hain darbe girişimini gerçekleştirecekti. Bu alçak terör örgütünün devletin bütün kurumlarından temizlenmesi için en büyük emeği, mücadeleyi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan göstermiştir. Eğer cumhurbaşkanımızın bu keskin ve tavizsiz duruşu olmasaydı FETÖ devletin bütün kurumlarından temizlenemeyecekti. Birileri FETÖ ile mücadeleyi bulandırırken, AK Parti terör örgütünün kılcal damarlarına kadar girerek devletin bütün kurumlarından terör örgütünü temizledi. Sadece FETÖ'nün değil, terör örgütü PKK'nın da Kandil'deki kılcal damarlarına girdik." ifadelerine yer verdi.
TÜRKİYE BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN UMUDU HALİNE GELDİ
AK Parti iktidarıyla Türkiye'nin bütün Müslümanların umudu haline geldiğine vurgu yapan Genç,  "Ülkemizin yakaladığı ekonomik büyüme ve refah ortamının devam etmesi için siyasi istikrarın sürmesi şart. Belirsizliklerin ve istikrarsızlığın ortadan kaldırılması için AK Parti'nin ezici çoğunluğu alması gerekir. İşte son 15 yılda yapılan devasa hizmetler ortada. Sağlıktan, eğitime, savunma sanayiinden tarıma kadar neler yapılmış görmek lazım. AK Parti öncesinde şehirlerimizde ne bir adalet sarayı ne de modern hastaneler vardı. Bütün devasa altyapı hizmetlerini bölünmüş yolları, nükleer santrali, şehir hastaneleri, güneş ve rüzgar enerji santrallerini hayata geçiren AK Parti'dir. Ne dediysek, ne söz verdiysek yaptık. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.  O nedenle bütün bu hizmetlerin, eserlerin sürmesi için güçlü AK Parti iktidarına ihtiyaç var. Bu konuda sizlere büyük görev düşüyor. İstikrara, güçlü Türkiye'ye ve güçlü liderliğe oy verin.  Dünyadaki bütün mazlum Müslümanların umudunun Recep Tayyip Erdoğan olduğunu gözden çıkarmayın. Ve ezilen, hor görülen, katledilen bütün Müslümanların umudunun her geçen gün güçlenen Türkiye ve onun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu unutmayın. O nedenle pazar günü yapacağımız seçimler hem Türkiye hem de bütün Müslümanlar için hayati önem taşıyor." sözlerine yer verdi.