Salgın, hem dünyada hem de ülkemizde kamu otoritelerinin tıbbi olarak ve virüsün yayılmasını sınırlandırmaya yönelik bazı önlemler almasını gerektirirken salgını önlemeye yönelik temasın sınırlandırıldığı, toplu etkinliklerin iptal edildiği ve evden çalışmanın önerildiği bu süreçte sağlık çalışanları gibi özverili bir mücadele ile halkı tüm gelişmelerden haberdar etmek için çalışan meslek gruplarından biri de hiç şüphesiz ki  gazetecilerdi.
Milyarlarca insanın evinden dışarı çıkamadığı, Akıllı telefonlardan sosyal medya, televizyonlarda ise genelde haber kanalları ile aracılığıyla haber akışının sağlanması noktasında büyük bir risk üstlenen  medya kuruluşları  olağanüstü tedbirler almış olsa da sokaklarda çalışmak zorunda olan gazeteciler, evlerinde karantinada olan insanlara haber ulaştırabilmek için çaba sarfediyorlar.
Vaka sayılarının her gün düştüğü ülkemizde covid -19 riski ile karşı karşıya kalarak her gün sahada corona virüs  ile ilgili haberler yapan basın mensupları sağlığını riske atmayı sürdürüyor.
11 Mart’tan bu yana yaşanan bu süreçte riski ölçmek için Trabzon İl sağlık Müdürlüğü ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ortaklaşa bir organizasyon yaparak covid-19 sürecinde sahada görev yapan gazetecilere covid-19 testi (PCR) yaptırdı. 26 gazetecinin yaptırdığı test sonuçlarında pozitif bir vakaya rastlanmadı. 
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük “ ülkemiz ve dünya önemli bir süreçten geçiyor. Covid-19 salgını dolayısı ile sahada görev yapan meslektaşlarımız risk ile karşı karşıyalar. Bu nedenle bizde il sağlık müdürlüğümüz ile ortak bir çalışma yaparak arkadaşlarımıza covid-19 testi yaptırdık. Ne mutlu ki test yaptıran arkadaşlarımızın hepsinin sonuçları negatif çıktı. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan Usta ve ekibine teşekkür ediyorum “ dedi.
HAKAN USTA, ’TEST ETME GEREKLİLİĞİ HİSSETTİK'
Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, gazetecilere yapılan testlerin önemli olduğunu vurgulayarak, ‘’Trabzon basınının on safta yer alan güzde temsilcilerini temasta bulunduları halkımızı, siyasetçilerimizi ve bürokratlarımızı göz önüne alarak tetik etmek gerekliliği hissettik’’ diye konuştu.