Eski Sağlık Bakanı Akdağ Trabzon'da Partililere Konuştu

Trabzon’da yerel seçim çalışmaları tüm hızıyla sürerken, AK Parti Trabzon 31 Mart’a hazırlık kapsamında bir eğitim semineri düzenledi. Eğitimde 58, 59, 60, 61 ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri’nde sağlık bakanlığı görevini yürüten Dr. Recep Akdağ konuşmacı olarak sahne aldı. Toplantıda açılış konuşmasını, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yaptı.

BİZİM HAVAMIZ YERİNDE 

Bugün Cumhur İttifakı ile birlikte, bir programımız oldu şimdi burada birlikteyiz. Teşkilat eğitimi ile ilgili olarak… Sonrasında da Ortahisar İlçe Teşkilatımızın bir programı olacak. Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trabzon’da hedefimiz belli. 16 ilçe belediyesi bizde, ittifak gereği 2 ilçe ittifağa bırakıldı. Onlarla birlikte de tam bir bütünlükle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çarşıbaşı adayımız da burada. Tecrübeli bir teşkilatız, sürekli seçimler oluyor. O yüzden çok sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum. Biz bu çalışmaları yaparken Cumhurbaşkanımızın disiplini ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Çok önemli bir seçim bu, yerel seçimden de öte. Çünkü yeni sistemde yapacağımız ilk seçim. Cumhurbaşkanımızın deyimiyle illet, Bahçeli’nin deyimi ile zillet ittifakı onlar bu seçimi farklı bir havaya sokmaya çalışıyorlar ama bizim havamız yerinde. Katılımları için başta bakanımıza, kıymetli hanımefendiye ve sizlere çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.

ZORLUOĞLU: AK PARTİ’NİN 17 YILLIK ZAFERİ TESADÜF DEĞİL

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Malumlarınız ben bürokrasiden siyasete çok kısa süre önce geçiş yaptım, zatı alinizle de Van’da bir araya gelmiştik. Siyasette yeni bir sima olarak, AK Parti’nin 17 yıllık süreç içerisinde elde ettiği zaferlerin aslında tesadüfi olmadığını gözlemledim. Gerçekten özveri ve gayretle çalışan insanlar var. Bugünde inşallah biraz sonra mikrofonu almanızla sizin gibi bir duayen siyasetçinin tecrübelerini dinleme ve istifade etme imkanı bulacak. Ben yaklaşık 2 aydır siyasi terminoloji ile sahadayım. Bu süreçte birçok STK ve meslek odasını ziyaret etme imkanım oldu. Yine kamu kuruluşları ve tüm ilçeleri ziyaret ettik. Oralarda muhataplarımızla bir araya geldik. Tabii ki sokakta, çarşıda, pazarda vatandaşlarla bir araya geldik. Bu sürede kendi yönetim anlayışımızın ne olacağını anlatma imkanı bulduk. Bir taraftan da sorunu bizatihi yaşayanlardan öğrenmek üzere, çözüm önerilerimizin neler olacağının fırsatını bulduk bu 2 ayda. Bu süreçte aldığımız destek gerçekten takdire şayandır, hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah 31 Mart’ta zaferle çıkmak için çok büyük gayretle çalışıyoruz. inşallah birkaç gün içerisinde belediye meclis adaylarımız da belirlenmiş olacak. Yine önümüzdeki günlerde belki kampanyamız başladığında, bizim büyükşehir belediye başkanı olarak seçildiğimiz takdirde uygulamaya koyacağımız projelerimizde bir lansman ile paylaşacağız. Bunun için ilçe adayları ile koordine çalışıyoruz çünkü bunları bütünleştirmemiz gerekiyor. Ben tekrar bu eğitim programını hayırlara vesile olmasını diliyor sizleri saygıyla selamlıyorum.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: O OLDU, BU OLDU’YU BIRAKMAMIZ LAZIM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Her zaman söylediğimiz gibi, gün birlik ve beraberlik günü. Gün hakikaten 18 ilçe belediye başkanını ki 2’si ittifak mensubu partimizindir, büyükşehirle 19’unu birden kazanacağımıza inanıyoruz. O birlikteliğin bu sonucu ortaya koymasıyla Trabzon’un çok daha iyi hizmet göreceğine inanıyorum. Yolumuzu o tarzda yürütmemiz lazım. O oldu, bu oldu, şu olduyu bırakmamız lazım. Bugüne kadar SKM bize ne görev verdiyse onu yapmamız lazım. Hepimizin yolu açık olsun deyip, saygılarla başarılar diliyorum.

RECEP AKDAĞ: BİZ HERHANGİ BİR ÜLKE DEĞİLİZ

7

Bu toplantıları genel merkezimiz tertip ederken, teşkilat eğitimleri ismini koydu. Bu benim 6. toplantım, ve her toplantıdan yeni bir şey öğrenerek çıktım. Bu toplantılara karşılıklı öğrenme toplantıları desek daha iyi olur. Gerçekten bizim sağlık bakanlığında da yaptığımız dönüşüm buydu. Biz sadece Ankara’da düşünerek bir şeyler değiştirmedik, aynı anda sahanın dinamizmini öğrenerek ve başka yerlere yayarak yaptık ve bu çok işimize yaradı. Bugün de bunun böyle gerçekleşeceğinden eminim. Şunu biliyoruz ki AK Parti ve MHP’nin müşterekleri çok fazla. Bu ittifakı da bu oluşturdu. Bu müşterekleri bazen beka, bazen tek bayrak tek devlet olarak nitelendiriyoruz. Biz herhangi bir ülke değiliz… Kendi halinde kavrulan, kimsenin ona bulaşmadığı bir Kuzey Avrupa ülkesi de olabilirdik. Ama bakın biz 40 senedir terör mücadelesi veriyoruz ve bu PKK’yı alt ettik. Ama aynı PKK ile Suriye’de uğraşıyoruz. Neden Türkiye kendi bölgesinde islam aleminde oyun kurucu olan bir ülke. Tarihimizle, gücümüzle böyle bir ülkeyiz. Bugün Türkiye’nin dış politikada oturduğu, müzakere ettiği ülkelere bakın dünyanın iki süper gücü var. ABD ve Rusya… Şükürler olsun ki sayın Cumhurbaşkanımız kabiliyetinde bir liderimiz var ve bu işi iyi götürüyor. Türkiye karşısında lideri hürmetle dinleyen yöneticiler de gördü bu ülkede. Şimdi biz biliyoruz ki başımızı yer eğdirmeyecek ve her şartta yapılması gerekenin azamisini yapan bir liderliğe sahibiz. İkincisi de bir nimetin kadrini bilirse Allah o nimeti arttırır. Onun için Cumhur İttifakı oluştu. İttifakın arka planında bir felsefe, ortak bir misyon var. Bir de öteki sözde ittifak tarafına bakalım. CHP ile İYİ Parti’yi HDP ile kol kola nasıl sokacaksınız. Ben sorayım, Trabzon’umuzda İYİ Parti ve CHP’ye oy veren seçmenler var. Bu seçmenlerin içlerinde biri bile partilerinin HDP ile PKK ile omuz omuza duran parti ile işbirliği yapmasına razı olur mu. Bunu bizim bütün Trabzon’a iyi anlatmamız lazım. Adını ittifak koymadılar ama, politik olarak zarar vereceği için bir ittifakın varlığını göstermiyor mu?

GÜMRÜKÇÜOĞLU 5 YIL MÜSTEŞARLIĞIMI YAPTI

Biraz da ben şimdi belediye başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan bahsetmek istiyorum. Biz kendisi ile 5 yıl çalıştık. Bizim ortalama çalışma mesaimiz 16 saatti. Belki de kendisinin ki daha fazladır. Nihat Tosun da aynı şekilde. Bizim sağlıkta dönüşüm programımız bir inanmış ekiple yapılabilecek bir şeydi, bunu böyle yaptık. Daha sonra cumhurbaşkanımız Orhan Bey’i Trabzon’a götüreceğini söyledi ben karşı çıktım. Bana lazım efendim dedim… O yüzden kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.