Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü verecekleri müjde ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde "Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmasında, Covid-19 salgını ile ilgili olarak, "İnsanımızın sağlığından taviz vermeden ülkemizi büyüme trendine sokmak için gayret ediyoruz. Salgın sadece sosyal hayatı değil günlük yaşantımızın her alanını etkilemiştir. Ülkemiz bu salgını en başarılı olarak yürüten ülkelerdendir. Son dönemde vaka sayılarında kısmi bir artış yaşansa da salgın halen kontrolümüz altındadır" dedi. 

"Takoz olan sığ bir muhalefet"

Erdoğan şöyle devam etti:

"Ülkemiz kaynaklı olmayan bazı sıkıntılarla karşılaşsak da, Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor. CHP zihniyetinin biz esir almasına izin verirsek vesayete izin veririz. Konut satışları temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25 artarak tarihi rekora imza attı. Diplomaside, ekonomide başarının temel şartı enerjide bağımlılığı en aza indirmektir. Dışa bağımlı bir ülkenin siyasi bağımsızlığı tartışmalıdır. Dışa bağımlılığı azaltmak için yerli yenilenebilir enerjinin payına yükselttik. Milletin mücadelesine destek olmak yerine takoz olan sığ bir muhalefet anlayışının ülkemize verebileceği hiçbir şey yoktur." 

"Bir asır önce nasıl millet olarak Sevr'i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz'de ülkemize dayatılmaya çalışılan Sevr'e boyun eğmeyeceğiz. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar farklı cephelerde yürüttüğü mücadele sadece hak mücadelesi değil, bir istikbal mücadelesidir. (Doğu Akdeniz) Hiçbir sömürgeci güç, ülkemizi bu bölgede var olduğu tahmin edilen zengin petrol ve doğal gaz kaynaklarından mahrum bırakamaz." 

"Müjdemiz eksen değişikliği yaratacak"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü verecekleri müjde ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını bildirdi.

Erdoğan'ın ardından konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, söz konusu 'müjde'nin Türkiye için eksen değişikliği yaratacak bir niteliğe sahip olduğunu söyledi, ancak ayrıntı vermedi.