Ercan Çimen:Gümüşhane’yi Yeniden İnşa Etti

Haber: Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com İnşa

Haber: Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com  Gümüşhane Başkan Çimen 4 yılını değerlendirdi, yeni projelerin müjdesini verdi

Gümüşhane gelişiyor değişiyor


Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, görevde bulunduğu 4 yılı değerlendirdi, yeni projelerin müjdesini verdi. Gümüşhane Sema Doğan Parkı’nda basınla biraraya gelen Başkan Çimen, şehre kazandırdığı projeleri anlattı. Yeni projeler hakkında bilgi verdi. Gümüşhane’nin 60 bin nüfusa sahip olduğunu söyleyen Başkan Çimen, “60 bin nüfüsümüz var. 20 bini öğrenci, Her 3 kişiden biri öğrenci. Gümüşhane’nin düşman işgslinden kurtuluşun 100. Yılında verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Devraldığımız belediyenin geliri 40 milyondu, bunu 90 milyona çıkardık. 200 civarında çalışanı vardı şimdi belediyemizde 500 kişi istihdam ediyor. Şehrimizin nufüsü 30 bindi 2 katına çıktı” dedi.
AVM YAPILIYOR
Başkan Çimen açıklamalarına şöyle devam etti, “Gümüşhane büyüyor ve gelişiyor. 24 Haziran’da önemli bir şeçim var. Ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Günüşhanemizi çok farklı bir şekilde imar ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri 130 milyonluk yatırım yaptık.
Bahçecik Barajı projesi ile Gümüşhane’nin 50 yıllık su sorunu çözülecek. TOKİ ile Belediye ortaklığıda şehrin kuzeyinde 500 konut inşa ettik. Ağustostan sonra dağıtım ve kura çekimi var. Kent pazarı, otopark 22 işyeri çok amaçlı salon bu yıl bitecek.
15 milyonluk proje bunlar. Harşit çayı islah projesi devam ediyor. 36 yıl sonra bir mezbahane yaptık. İtfaiye hizmet müdürlüğünü yeniledk. Mevcut otoğarımızı yıktık, bu alna AVM kazandıracağız.
Esnaf çocuğuyum tüccarım şehrimizi en doğru şekilde büyütmeye çalışıyorum. Karadeniz bölgesinde olmayan yaşam alanlarını Gümüşhane’ye kazandırdık. Teleferik projesi hazır. Stattan Karşıyaka tabiat parkına geçecek. Her yaptığımız projenin altında bir otopark inşaa ediyoruz. Şehrimizi doğudan batıya doğru büyütüyoruz Asfalt çalışmalarımız devam edecek.

BİR YILDA 4 ÖDÜL
Akıllı bankamatik be duraklarımız Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ödüllendirildi.Yaptığımız projelerle bir yılda 4 ödül kazandık. Şehrimizi modern bir hale getirdik.19 yıl sonra şehrin tüm kaldırımlarını değiştirdik. Sosyal belediye çalışmalrında öne çıktık” dedi.
YENİ PROJELER
Yeni projeler hakkında bilgi beren Başkan Çimen, “Kamyon ve tır garajı projesi başladı. 2 katlı Otobüs terminali projesi, Sokak sağlıklaştırma projeleri,
Fatih Sultan Mehmet meydanına havaray projemiz var. Bu projemizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Şehrin güney çevre yolu 2 ay sonra tamamlanıyor. Bundan sonra ağır tonajlı araçlar şehir merkezinden geçmeyecek. Merkezdeki yolun üzerine havaray inşaa edeceğiz. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Bunun dışında Merkez kentsel yenileme, Yeni yaşam alanları, sehir terasları, Gençlik parkı camii, şehir hamamı,
Güneş enerji santrali ihalesi, Yol kenarı oturma alanları yapılcak. Benim için en önemli madalya insanlığa hizmet ederek duasını almaktır” dedi.