Erbil’de Türk Diplomatlara Saldırı 

Erbil'de Türk konsolosluk çalışanlarının bulunduğu restorana susturucululu silahlarla saldırı düzenlendi. Reuters'ın aktardığına göre saldırıda en az 1 Türk diplomat hayatını kaybetti, 2 diplomat da yaralandı.

Saldırının "Huqqabaz" adlı restoranda gerçekleştirildiği belirtiliyor. Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi.


Reuters’ın Irak Devlet Televizyonu’na dayandırdığı haberde Erbil Başkonsolos Yardımcısı’nın şehit düşen kişilerden biri olduğunu açıkladı. Anadolu Ajansı, Erbil Başkonsolosluğu’nda çalışan bir kişinin şehit olduğunu aktardı.

Saldırının yaşandığı mekanın ise bir Türk lokantası olduğu belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada "(Erbil'de konsolosluk görevlisinin şehit edilmesi) Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Erbil’de konsolosluk çalışanlarımıza yönelik düzenlenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırıda şehit olan çalışanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Saldırının faillerinin süratle bulunmaları için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir" ifadelerini kullandı.