2019 yılında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla ilk olarak pilot il İstanbul’da başlatılan projenin öncelikli amacı, özel güvenlik görevlilerinin, görev yaptıkları tüm alanlarda, genel kolluk ile etkili iletişim, etkin iş birliği, koordinasyon ve birlikte çalışmasını sağlamak şeklinde açıklandı. Öte yandan KAAN Projesi sayesinde, özel güvenlik görevlilerinin genel kolluğa yapacağı bildirimlerle; asayiş, narkotik, kadına yönelik şiddet gibi konularda önemli başarı elde edilmesi hedefleniyor.

İstanbul’u takiben ilerleyen süreçte, Adana, Antalya, Ankara, Bursa ve İzmir’in de dâhil olduğu KAAN Projesi’ne, Şubat 2020 itibarıyla Trabzon’un da aralarında bulunduğu 24 il daha eklendi. Söz konusu tüm illerde, polis başmüfettişlerince hedef kitleye yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirilirken, Trabzon’daki eğitimler ise 17-20 Şubat 2020 tarihleri arasında tamamlandı. 

Proje kapsamında, stratejik önem taşıyan yerlerde görev yapan özel güvenlik görevlileri ile genel kolluk arasında anlık ve sürekli paylaşımı sağlamak üzere, KAAN uygulaması hayata geçirilecek ve WhatsApp üzerinden iletişim grupları oluşturulacak.