El Bab'dan yine Acı Haber Şehit ve yaralılarımız var 



Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 


Fırat Kalkanı Harekatı'nın 173 gündür devam ettiği Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, biri binbaşı 3 asker ise yaralandı. Yaralı askerler, bölgeden tahliye edilerek Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde tedaviye alınırken, şehit askerin cenazesi ise helikopterle ile Gaziantep'e getirildi ve ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna taşındı. 


Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, şöyle denildi:  

"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında sabah 09.30 sularında DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

ŞEHİT VE YARALI ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin El Bab bölgesinde bugün gerçekleştirilen operasyonda şehit olan ve yaralanan askerlerin kimlikleri belirlendi.  

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinde terör örgütü DEAŞ unsurları ile girilen çatışmada, 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı duyurulmuştu. El Bab'da şehit olan askerin Giresun nüfusuna kayıtlı Piyade Teğmen Furkan Yayla (23) olduğu öğrenilirken, Gaziantep'te tedavi altına alınan yaralı askerlerin ise Piyade Binbaşı Cem Sönmez ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Tura olduğu belirlendi.

Öte yandan yaralı askerlerden Uzman Çavuş Mehmet Tura'nın hayati tehlikesinin bulunduğu, Binbaşı Cem Sönmez'in ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.