DKİB 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazilerini Andı 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  


Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği bir mesaj yayınlayarak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazilerini Minnetle andı. 

15 TEMMUZ KAHRAMANLIK DESTANINI YAZAN, 2 NCİ KURTULUŞ SAVAŞI ZAFERİNİ VEREN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYOR, KURTULUŞUMUZU BORÇLU OLDUĞUMUZ ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE MİNNET DUYGULARIMIZLA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ 

15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlike olarak tarihimize geçmiştir. Yurdumuza alçakları uğratmayan, hainlere uşaklık yabanlara hak ettikleri darbeyi vuran ve hiçbir ülkede görülmeyen kahramanlık destanı yazan tarihe geçen, dünya milletlerini ve hainleri efendileri ile birlikte hayrete düşüren kahraman Türk halkı, minnet borcu olduğu aziz şehitlerini rahmetle anıyor, Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Demokrasisine, seçtiği ve güven duyduğu liderine sahip çıkmanın, canı bahasına vatanını savunan kahraman Türk milletimiz yurtdışı hainlere, haçlı ordusuna uşaklık yapan FETÖ terör örgütüne en büyük darbeyi yapmıştır.  

Şükürler olsun ki bu aziz milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, fitneyi ve ihaneti durdurmakta muvaffak olmuştur. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dimdik ve kararlı durarak canı pahasına değerlerini savunmuş ve toplumumuzun diğer nüvelerinin değerli katkılarıyla da ilk andan itibaren devletimizin yanında yer almış ve darbe girişimine karşı net, kararlı ve dirayetli bir tavır sergilemişlerdir. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdığımız aşikârdır. Bu nedenle, Gazi Meclisimizi dahi bombalamaya kadar ileri giden haince planlanmış menfur darbe girişimini büyük bir imanla ve inançla savuşturan aziz şehitlerimizin bu kahramanlığı önünde Senei devriyesini kutladığımız bu demokrasi bayramımız vesilesi ile saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimize, gazilerimize hainler karşısında sokaklara dökülen aziz Türk Milletine şükranlarımızı sunuyoruz. 

15 Temmuz’da Türkiye demokrasisinin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğu bütün dünyaya kanıtlanmış olup bu vefalı duruş ve bu asil tavır dünyaya örnek teşkil etmiştir. Ayrıca Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir: Türkiye Cumhuriyeti’ni, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez!!

Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır.

Sözkonusu süreçte ülkemizin büyük bir travma yaşadığı bir gerçektir. Ancak, eşgüdüm ve büyük bir motivasyon ile kısa sürede toparlanan kurumlar, halkımız ve iş dünyasının özverili çalışmaları ile  henüz darbe girişiminin üzerinden bir yıl dahi geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyüme yakalanmış ve istihdam seferberliği ile rekorlar kırılmıştır. İhracatımız ivmeli bir şekilde artmakta ve yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazanmış bulunmaktayız. 

Hainlerin yurtdışında bulundukları inlerinden uşaklık ettikleri efendileri ile ekonomimiz üzerinde oynamaya çalıştıkları oyunlar dahi amacına ulaşamamış, tüm yanlı ve maksatlı sözüm ona derecelendirme kuruluşlarının dahi tahminlerinin ötesinde direnç gösteren Avrupa’nın en yüksek büyüme oranını yakalayan Ülkemiz 2023 hedeflerine ihracatçılarımızın dirayetli adımları ile ilerlemektedir. 

Bu vesile ile Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına demokrasinin, barışın, huzurun ve sosyal refahın en üst düzeyde yaşandığı bir Türkiye dilerken, bizlere daha demokratik bir ülke bırakmak için şehit olan aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diler, Gazilerimize şükranlarımızı sunarız.

Bizler, ihracatçılar olarak birlik ve beraberlik içinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin hedeflerine katkıda bulunmak üzere üzerimize düşen sorumlulukları en üst seviyede yerine getirmeye devam edeceğimizi ve milli birlik ve beraberlik içinde ekonomimizin ve dış ticaretimizin arzu edilen seviyelere erişmesi için cansiperane bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğimizi bütün kamuoyunun önünde bir kez daha beyan ediyoruz. 

Saygılarımızla.. 



Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği
Yönetim Kurulu Başkanı