Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen protokol imza törenine Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu ile Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk katıldı.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Murat Zorluoğlu “Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ile Trabzon Üniversitesi arasında gerçekleştirdiğimiz iş birliği protokolünün hayırlı sonuçlar vermesini diliyorum. Trabzon Üniversitesi’nin şehrin diğer kurumlarıyla iş birliği yapma noktasındaki arzulu tutumunu ve bu konuda gösterdiği iradeyi çok önemli buluyorum. Üniversitemizin deneyimlerinin Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere Birliğimiz vasıtasıyla bölgedeki tüm il ve ilçe belediyelerine aktarılması hakikaten çok kıymetli. Yapacağımız ortak çalışmalar ve birlikte hazırlayacağımız projelerle üniversitenin tecrübelerini daha kaliteli hizmet noktasında belediyelerimize aktarmayı amaçlıyoruz. Yine belediyelerimiz de yeni kurulan üniversitemize mutlaka katkı sunacaktır. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de Birlik olarak Trabzon Üniversitesi ile yapılacak ortak çalışmalara her türlü katkıyı sunacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

REKTÖR AŞIKKUTLU TEŞEKKÜR ETTİ

Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu ise “Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ile üniversitemiz arasında gerçekleşen protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni kurulan bir üniversite olsak da birimlerimiz ve idari kadromuza bakıldığında oldukça köklü bir kuruluşuz. Ciddi bir deneyim ve birikime sahibiz. Bu birikimimizi paydaşlarımızla paylaşmaktan onur duyuyoruz. Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin gösterdiği duyarlılık için de teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İki kurumun iş birliği yapmasını sağlayacak protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Murat Zorluoğlu ile Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu tarafından imzalandı.