Trabzon'da düzenlenen eğitim seminerinin açılış konuşmasını Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk yaptı. Genel Sekreter Şentürk konuşmasına, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Murat Zorluoğlu’nun selamlarını ileterek başladı.

Genel Sekreter Şentürk; “Belediyelerimizden gelen eğitim talepleri doğrultusunda eğitim seminerlerimizi planlıyoruz. Bugün kendisini ağırlamaktan onur duyduğumuz hocamıza bizleri kırmayıp geldikleri için ve bilgilerini bizlerle paylaşacağı için teşekkür ediyorum. Burada bilgilenmek, bu bilgileri uygulamak, belediyelerimizin hizmet kalitesini artıracaktır. Onun için bu ve benzeri eğitimlerin önemi büyük” dedi.

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Halil Memiş’in eğitim verdiği seminerde; Belediyelerde İdari Yapılanmaya İlişkin Hususlar, Belediyelerde Personel İstihdamındaki Kısıtlar, Kamu Görevlilerinin Yargılanmasına İlişkin Genel Kurallar, İş Mevzuatı Kapsamında İş Sözleşmeleri (Temel Esaslar, Fesih ve Sonuçlar) konularında bilgilendirme yapıldı.