Trabzon'da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı Atatürk Alanı'nda bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi kadınlar, ellerindeki "Trabzon ve Diyarbakır Anneleri El Ele" dövizi ve "Analarla Biriz Analarla Beraberiz", "Terörü Anneler Bitirecek", "Anneler Teröre Baş Kaldırıyor" yazılı pankartlarla Diyarbakır'daki annelere desteklerini iletti. 


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 16 Ocak 2017'de şehit olan polis memuru Kadir Miraç Özcan'ın annesi Gülşen Özcan, burada grup adına yaptığı açıklamada, annelerin Diyarbakır'da başlattığı onurlu direnişlerine destek olmak üzere 81 ilde eş zamanlı toplandıklarını söyledi. 

Bu direnişlerin, teröre en büyük darbeyi vuracak iradeyi ortaya koyduğuna inandıklarını dile getiren Özcan, "Bulundukları şehirde, siyasi ve toplumsal yalnızlaştırılma dahil, her şeyi göze alıp evlatlarının dönmesini isteyen anneler, başka canlar yanmasın diye çıktıkları yolda inşallah zafere ulaşacaklardır." ifadesini kullandı. 

Özcan, Diyarbakır'da toplanan annelerin günlerdir, hatta yıllardır süren mücadelesinde kadınlar olarak tek yürek ve tek dua olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Bugün Trabzon'daki kadın sivil toplum temsilcileri olarak, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan annelerin yanında bedenen olamasak da onların 'Ne pahasına olursa olsun' diyerek teröre karşı gösterdikleri kararlı duruşlarının yanındayız. Annelerin başlattığı bu hareket karşısında karanlık yapıların yıkılacağına gönülden inanıyoruz. Annelerimizin bir an önce evlatlarına kavuşmalarını diliyor ve evlat nöbetindeki annelerle birlikte 'Teröre son' diyoruz."