“Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Trabzon’da Yapıldı

 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde şehit aileleri ve gaziler onuruna  “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” Trabzon Valiliğinde gerçekleştirildi.

Toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, , il protokolü katıldı.

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “Bu özel ve anlamlı günde ülkemiz ve milletimizin varlığını devam ettirmek, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek uğruna canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan evlatlarımızın siz kıymetli aileleri ve gazilerimizle bir araya gelmenin heyecanını ve gururunu yaşamaktayız.

Şüphesiz ki şehitlerimizin bıraktığı emanetleri korumak bizlerin en önemli görevlerinin başında gelmektedir. Bilmenizi isterim ki şehitlerimizin kıymetli yakınları olan sizler onlardan geriye kalan en değerli emanetlersiniz” dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” Vali Ustaoğlu tarafından Şehit Âdem Karatay’ın oğlu Berat Haktan Karatay’a, Şehit Murat Durmaz’ın babası Davut Durmaz’a, Şehit Onur Tuncel’in babası Nihat Tuncel’e ve Gazi Murat Ayazoğlu’na tevcih edildi.