Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Gazi Yakınları Atama Töreni'nde konuştu  
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Gazi ve şehit yakınları atama töreni'nde Konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu ; 
- Cumhurbaşkanı Erdoğan: 
- "15 Temmuz gecesi sokaklarda organize gruplar yoktu. O gece sokaklarda sadece belirli bir çevrenin, sadece belirli mahfillerin insanları yoktu. Darbe gecesi tüm sokaklarda tüm renkleriyle, tüm meşrepleriyle, tüm farklılıklarıyla milletimizin tamamı vardı. Onun için 15 Temmuz zaferinin sahibi, milletimizin bizatihi kendisidir"
- "Milletimiz inancı, bayrağı, ülkesi, geleceği için gerektiğinde ölümün üzerine koşarak gidebileceğini en son 15 Temmuz'da tüm dünyaya bir kez daha gösterdi"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz gecesi sokaklarda organize gruplar yoktu. O gece sokaklarda sadece belirli bir çevrenin, sadece belirli mahfillerin insanları yoktu. Darbe gecesi tüm sokaklarda tüm renkleriyle, tüm meşrepleriyle, tüm farklılıklarıyla milletimizin tamamı vardı. Onun için 15 Temmuz zaferinin sahibi, milletimizin bizatihi kendisidir." dedi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile sivil terör mağdurlarının ve yakınlarının kamu kurum ve kuruluşlarına atama törenine katıldı.
15 Temmuz'da ve ülkenin değişik bölgelerinde şehit düşenler ile sivil şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, millete başsağlığı dileyen Erdoğan, "15 Temmuz'da, terörle mücadelede ve tabii afetlerde mağdur, malul ve gazi olarak hayatına devam eden kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.
Türkiye'nin asırlardır olduğu gibi bugün de bu şehitlerin ve gazilerin fedakarlıkları sayesinde ayakta olduğunu, ayakta olmaya devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Türk milleti bin yıldır yaşadığı bu toprakları kendisine ebedi vatan yapmak için neredeyse kesintisiz bir şekilde kanını dökmüştür. Pek uzağa gitmeye gerek yok, şurada bulunan herkesin hatırlayabileceği son 30-35 yılımızı şöyle bir gözümüzünü önüne getirelim.
Bölücü terör örgütü PKK, 1984 yılından beri askerimizin, polisimizin, güvenlik görevlilerimizin, vatandaşlarımızın kanını döküyor. DHKP-C ve benzeri terör örgütleri İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerimizde her fırsatta kan döküyor.
DEAŞ üç yılı aşkın süredir intihar saldırıları, bombalı araç eylemleri ve diğer saldırılarıyla yüzlerce vatandaşımızı şehit etti. İşte en son Gaziantep'te bildiğiniz gibi bir çocuğu, bir genci vücuduna bomba sarmak suretiyle patlattılar, 56 kardeşimiz orada şehit oldu, 100'e yakın kardeşimiz de yaralandı. Kendilerini hastanelerde ziyaret ettiğim o kardeşlerimizin bir kısmının kolu, bir kısmının ayakları kopuktu ve bunların bir kısmı çocuktu. Hanım kardeşlerim de vardı. Çocuk, kadın, yaşlı demeden bunlar acımasızca bunları yaptılar. Bunların İslam ile bir alakası olamaz, bunlar Müslüman da olamaz. Dolayısıyla biz bunu bir defa çok iyi tespit etmemiz lazım."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi giriştiği darbe teşebbüsünü anımsattı.
Erdoğan, 15 Temmuz'da darbeye karşı direnmek için olayların olduğu yerlere gitmeye çalışan ve trafik kazalarında şehit düşen 5 kişiyle birlikte, FETÖ darbe girişiminde şehit olanların sayısının 246 olduğunu bildirdi. 2 bin 194 vatandaşın yaralandığını belirten Erdoğan, "Bir kez daha bu FETÖ ile milletimin kanını döktüler." dedi.
"Bizim milletimiz için şehadet bir şereftir, bir onurdur, bir ayrıcalıktır." diyen Erdoğan, tören öncesi Beştepe Millet Camisi İmamı Mehmet Bilir tarafından okunan Kur'an ayetinde, "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ama siz bilemezsiniz." buyurulduğunu söyledi.
- "Bu millet ülkesi için her türlü mücadeleyi verir"
Arif Nihat Asya'nın, "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" isimli şiirinden, "Şehitler tepesi boş değil / Toprağını kahramanlar bekliyor / Ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor / Destanı öksüz, sükutu derin meçhul askerin / Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye / Yattığı toprak belli / Tuttuğu bayrak belli / Kim demiş meçhul asker diye" dizelerini okuyan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Gerçekten de bizim ülkemizde şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmamıştır. Bunu böyle bilesiniz. Çünkü bizim için asker demek, sadece üniforma giymiş kişiden ibaret değildir. Bizim milletimize ordu millet veya asker millet denir. Çünkü bu milletin her bir evladı erkeğiyle kadınıyla genciyle yaşlısıyla gerektiğinde ülkesi için her türlü mücadeleyi verir, her türlü çarpışmaya girer. Milletimiz inancı, bayrağı, ülkesi, geleceği için gerektiğinde ölümün üzerine koşarak gidebileceğini en son 15 Temmuz'da tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.
15 Temmuz gecesi sokaklarda organize gruplar yoktu. O gece sokaklarda sadece belirli bir çevrenin, sadece belirli mahfillerin insanları yoktu. Darbe gecesi tüm sokaklarda tüm renkleriyle, tüm meşrepleriyle, tüm farklılıklarıyla milletimizin tamamı vardı. Onun için 15 Temmuz zaferinin sahibi milletimizin bizatihi kendisidir. O gecede böyle bir milletin bireyi olmaktan, böyle milletin mensubu olmaktan Allah'a hamdediyoruz.