Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'a Müjde Verdi 
Haber : Ömer Altıntaş  / Muzaffer Beşinci  www.trabzonhaber24.com


 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’
ın Doğu Karadeniz Programı çerçevesinde bugün ki durağı Trabzon’un Beşikdüzü oldu. Beşikdüzü’nde ilk olarak yapımı devam eden Teleferik Projesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından, ilçenin merkezinde yer alan Çakmak Camii Meydanında vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a burada İçişleri bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile ilçe Belediye Başkanları eşlik etti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise özetle şu şekilde konuştu:  Eğitimde en büyük desteği milli eğitime veriyoruz. Boş ders olmayacak. Hatırlayın o eski günleri. Bizim öğrencilik yıllarımızda sınıfımızda 75 öğrenci vardı. Öyle okuduk. Başbakanlığım döneminde bir karar aldık. Biz öğrenci sayısını 307a indireceğiz. Şimdi tüm Türkiye’de öğrenci sayısı 30’a inmiş durumda. 20’lı sınıflarda var. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak lafla olmaz. İcraatla olur.  Şuan da garip gureba fakir fukara öğrencilere burs veriyoruz. Kime veriyoruz bu parayı anneye veriyoruz. Babaya versek gidecek onla içecek sigara. Dedik ki bunu anneye verelim. Anne hiç olmazsa sigara içmez. İnşallah yeni eğitim öğretimde bu rakam biraz daha artacak. Burs ve krediler, lisans üstü doktora onlarda artacak. Hesabımız şu. Bu ülkede biz batı ile yarışacağız. Üniversitelerimizde kalite artacak. İnşallah bunlar için çok önemli adımlar atmamız lazım.


 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ''TRABZON ŞEHİR HASTANESİ YAKINDA BAŞLIYOR''


Eğitimde bu adımları atarken sağlıkta şuan da Türkiye’nin dört bir yanında hastanelerimiz var. Şimdi bir taraftan şehir hastanelerine başlıyoruz. Biten şehir hastanelerimiz var. İnşallah Trabzon’un şehir hastanesi de yakında başlıyor. Ve mevcut hastanelerinin yanında gerek üniversitenin, sağlık bakanlığının hastanesinin yanında bir de Şehir Hastanesi yapacağız. Böylece Trabzon’un salıkta hastane diye bir sorunu kalmayacak. Çünkü, layığı neyse onu yapıyoruz. Ve bunu yapmaya mecburuz. Burada ilk olarak konuşan Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, “Bugün Beşikdüzü’nün mürvetini görüyorum. Ali Şükrü beyin memleketinin mürüvetini görüyorum” dedi.

TÜRKİYE'DE ADALET YOKMUŞ ..

 ''Sözde Adalet Yürüyüşü yapıyor. Çıkıyor bir Alman dergisine beyanat veriyor. Türkiye’de adalet yokmuş. Ya Ankara’dan çıktın, İstanbul’a kadar yürüdün. Senin güvenliğini kim aldı. Bu hükümet aldı. Bu hükümet sana o imkanları verdi. Hala sözde Adalet derken, senin İzmir Büyükşehir’e bakın. İşçiler adalet arıyor. Sen önce orayı hallet. Adalet duygusal değildir, hissi değildir, Adalet yürek ister yürek.. Adalet sorumluluk ister. İşte biz bununla bu yoldayız. Öyle kalkıp FETÖ’cüyü, PKK’yı, DAEŞ’i korumak için adalet yürüyüşü yapıyorsan yazıklar olsun sana. Zaten yanında gezenlerde belliydi. Biliyorsunuz. Hastayım diye yargı onları bıraktı, hasta gidiyor. Nasıl oluyor bu iş… bunları iyi tanıyalım. Onun için Beşikdüzü için bunları iyi tanıdığına göre gereğini yapacaktır''

TRABZON HAVALİMANI GELİŞECEK…



 ''Adalet, emniyet, enerji ve işte göreve geldiğimizde şu Karadeniz Sahil Yolu yüzde 35’di.Ama şimdi, bu Karadeniz Sahil Yolunu bitirdik mi? Yüzde 35 ile aldık bitirdik mi? Havalimanlarını yaptık mı? Ordu - Giresun.. Trabzon inşallah daha da gelişecek. Artvin -Rize Havalimanına başladık. Deniz üzerinde 2 tane önemli hava limanı sadece Karadeniz’de. 25 havalimanından 55 havalimanına çıktık. Niye benim vatandaşım araba fiyatına uçakla seyahat etsin istiyoruz. Havayolunu ne yaptık, halkın yolu yaptık. Ulaşımda, inşallah bu performans artarak devam edecektir. Yollarımızın halini görüyorsunuz. Pırıl pırıl.. bölünmüş yollar. Ah benim hemşerilerim''

BEŞİKDÜZÜ TELEFERİK PROJESİ


 ''Biz Almanlara bir şey yapmadık. Ama ne yazık ki Almanlar son dönemde istikameti kaybettiler. Niye Ekim ayında seçim var. O seçimlerden dolayı irisi bir tarafa vuruyor, diğeri bir tarafa vuruyor. Nereye vurursanız vurun biz düm düz gidiyoruz. Çünkü biz Türkiye’yiz. Atağımız adımlarla Türkiye’yi farklı konuma getireceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Az önce Beşikdağı’nın tepesine çıktım. Sağ olsun Başkan orada, teleferiğinizi gördüm. Bu teleferik bittiği zaman buraya kimler gelecek düşünün… Düşünün.. Biz zaten demirbaşız. Zaten geleceğiz. Ama bir de değişik yerlerden insanlar gelecek. Oteliyle her şeyiyle hamdolsun, güzel bir teleferik oluyor. Bu teleferik, buraya moderniteyi getirecek. Özel olarak bugüne kadar nasıl ta Uludağ, Palandöken’e gidiyorlarsa bundan sonra Beşikdüzü ve buradan da Beşikdağı’na tırmanacaklar. Hayırlı olsun. İnşallah en kası zamanda o da bitecek. Attığımız atacağımız adılar var'' Erdoğan önceki açıklamalar Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise, “Biz Beşikdüzü, Trabzon olarak şeref verdiniz hoş geldiniz diyoruz.” Dedi.  Gençlik ve Spor Bakanı Bak ise,  “Bu muhteşem tablo şunu söyletiyor. Muhteşemsin Beşikdüzü, Muhteşemsin Trabzon” diye konuştu.

 EENERJİ BAKANI MÜJDEYİ VERDİ

 Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Albayrak ise Trabzon’a müjde verdi. OSB’ye doğalgaz getirileceğini açıkladı. Albayrak, “Bugün Cumhurbaşkanımız burada. Bugün büyük Türkiye’nin, büyük lideri burada. Bugün Trabzon olarak ona bu güzel coşkulu karşılamayı hazırladığınız için hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum. Enerji Bakanı olarak bir hemşeriniz, kardeşiniz olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok ama çok çalışıyoruz. Geldiğimiz günden beri özellikle enerji alt yapısı noktasında doğalgaz noktasında bu yıl 6 ilçemize doğalgazı getiriyoruz. Sırada kim var Beşikdüzü var. Sadece Beşikdüzü’ne değil müteakip yıl inşallah OSB’ye de doğalgazı getireceğiz. İstihdam açısından çok önemli adım olacak. Durmak yol çalışmaya koşmaya mücadele devam diyoruz” dedi.

İÇİŞLERİ BAKAN SOYLU,

''BU MİLLETLE TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ GÖSTERECEĞİZ''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da, “Bize kuvvet verin dedik. AK Parti ve kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güç verdiniz kuvvet verdiniz. Biliniz ki sizi mahcup etmemek için liderimizin önderliğinde 24 saat gece gündüz, sizlerin ve milletimizin emrindeyiz. Terörle mücadele ise, terörle mücadele, ekonomik kalkınma ise ekonomik kalkınma bu aziz milletle dünyaya Türkiye’nin gücünü göstereceğiz” dedi.