Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da yatırımları Sıraladı 

Haber: Ömer Altıntaş  / Melek Çakır www.trabzonahber24.com 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Trabzon’da vatandaşlarla buluşuyor. Atatürk Alanında gerçekleşen miting öncesinde vatandaşlara AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Reviz hitap etti. Revi, “AK Parti Milletimizin hareketidir. Milletimiz 16 yıldır partimize büyük destek vermektedir. Veridğiniz bu destekler için hepinize teşekkür ediyorum. Önümüzde yeni seçimv ar. Her seçimde karşınıza çıkıyoruz. Seçimler önemli diyoruz.  Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve milletvekilliği seçimlerini ikisini bir arada yapacağız. Güçlü meclis Muhakkak sandığa gidelim. Çevremizdekileri uyaralım. Durak yok, yola devam.. 24 Haziran seçimleri katılım açısından da önemli, sandığa gitme açısından çok önemli.  Hizmet anlayışı içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Onlar konuşur AK Parti yapar” dedi.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Biz yerel yönetimler olarak, bütün ilçe belediye başkanı arkadaşlarım ve yönetimleri, sizlerin hizmetkarı olmayı, şereflerin en büyüğü olarak kabul ettik. Bundan sonrada aynı anlayışta hizmetkarınız olmaya devam edeceğiz.  Büyükşehir demek imar demektir diyerek 4 yıllık sürede planların hepsini hizmete sunulacak hale getirmekten, merkezi hükümetimizin, bakanlar kurulu, başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yolda birlikte yürümeye devam edeceğiz.  Trabzon’u hizmetlerle donatmak, hizmet ve imkanların sürekli devam etmesini sizlerin huzurunda sürdüreceğiz.  Su kanalizasyon idaresini tek elden yöneterek, 1 katrilyon 773 milyonluk yatırımı planlamış, tatbik etmiş, önemli bir kısmını bitirmiş ve geri kalanını devam ettirmekte olmamız sizlerin verdiği yetkiye layık olma gayretlerimizden bir tanesidir” dedi.

BAKAN BAK, ‘BORDO’ DEDİ, VATANDAŞ ‘MAVİ’ DİYEREK KARŞILIK VERDİ

Adayların tanıtımının ardından ilk olarak Gençlik ve Spor ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak konuştu. Trabzon bugün bir başka, çok coşkulu, Karadeniz fırtınası geliyor. Trabzon hazır. 24 Haziran seçimlerine Meydana baktığımızda Trabzon hazır diyoruz. Ben buradan Bordo deyim, siz ‘mavi’ deyin” dedi. Ardından Bakan Bak, ‘Bordo’ dedi, vatandaşlar ‘Mavi’ diye karşılık verdi. Sonrasında ise Bakan Bak, ‘Recep’ derken, vatandaşlar ‘Tayyip Erdoğan’ diyerek karşılık verdi.  Bakan Bak, hatırlanacağı üzere ir dönem Trabzonspor’da görev almıştı.

GÜÇLÜ LİDERLER DAHA İLERİ TAŞIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, “Trabzon muhteşemsiniz. Yine coşmuş durumdasınız. Bizler 2001’den bu yana iradeyle yürüdük. Arkamızdaki irade milletin iradesi. Cesaret milletin verdiği güç. Türkiye’yi her alanda değiştirdik, geliştirdik. Bugüne taşıdık. Bunun arkasında siz varsınız, Trabzon var, Rize var, Türkiye var.. Türkiye’yi yönetmek önemlidir. Türkiye’nin stratejik üstünlüğü var bu önemlidir. Önemli bir coğrafyadayız. Böylesi ülkeleri güçlü liderleri daha ileri taşır Türkiye o güçlü liderini bulmuştur. Onun ismi Recep Tayyip Erdoğan” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da ki konuşmasından satır başları şu şekilde oldu:  Bizi dermanımız Trabzon, Karadeniz’dir, Türkiye’dir…  Şimdiden Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Trabzonlu adamın hasıdır iyi bilir… Trabzonlu siyasetçinin hasını da iyi bilir. Kim bu ülkeye bu memlekete hizmet etmiş, kim lafla kendisini oyalıyor Trabzonlu bunu çok iyi bilir. Bu şehir Trabzon’u seçiden seçime hatırlayanları ve her fırsatta kendisiyle omuz omuza yol yürüyenleri de iyi bilir.  Biz Cumhur ittifakıyla karşınıza geliyoruz.  Peki onlar kimle geliyor. Yanlarında önlerinde arkalarında kimler var. Yapmadık rezillik bırakmadılar. 15 milletvekilini bir yere gönderdiler mi? Gönderdiler. Ya bunlardan bir şey olmaz. Bunlar siyaseti rezil ettiler. Mahvettiler.  Bunlar milli iradeyi, siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak kadar demokrasiye ihanet içindeler. 

TRABZON 24 HAZİRAN’DA CEVABINI VERECEK

Trabzon 24 Haziran’da, bunlara iyi bir cevap verecek mi? Bunlara milli iradeye nasıl sahip çıkılır gösterecek mi?  Biliyorsunuz bu seçimlere MHP ile yani ülkücü arkadaşlarımızla ittifak içinde giriyoruz. Yanımızda Alperenlerde var. Hep birlikte oluşturduğumuz Cumhur ittifakını destekliyor muyuz? İnşallah sizlerin desteği ile irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak.  Biz hizmet siyaseti derken, bunun sadece lafını etmiyoruz. Yaptığımız icraatlarla, yeni projelerle ülkemizi 2023 hedeflerine hazırlıyoruz. 

TRABZON’A 28 KATRLİYONLUK YATIRIM

Son 16 yılda Trabzon’a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz?  28 katrilyon yatırım yaptık.  Laf değil icraat, icraat…  Eğitimde 2 bin 751 adet yeni dersliği şehrimize kazandırdık. 2. Devlet üniversitesini kurduk. Trabzon üniversitesi şehrimize hayırlı olsun. Yüksek Öğrenim öğrencileri için 8 bin 888 kişilik yurt binaları yaptık. 

TRABZON DEMEK FUTBOL DEMEK

Trabzon emek, biraz da futbol.. Trabzon demek futbol demek.. Trabzon’a 41 bin seyirci kapasiteli Şenol Güneş Stadını kazandırdık mı? Bunu biz yaptık mı? Biz söz veririz yaparız. İnşallah bu stat Trabzon’un gelecekteki şampiyonluk maçlarının oynandığı yer olacak. 

HÜSEYİN AVNİ AKER’İN YERİ MİLLET BAHÇESİ OLACAK 

Hüseyin Avni Aker ne olacak? Tabiki Millet bahçesi olacak. Şimdi bir ham hazırlık yaptık. Ham hazırlık.. Şimdi üzerinde çalıştırıyoruz. Bu ham hali. Bitmiş hali değil. İçinde müzesi ve millet kıraathanesi var. Yetmez çalışacağız.  KIRAATHANE…  Bu ana muhalefet benim kıraathane ifademden hala bir şey anlamadı. Kıraathane deyince bunlar kumarhane anlıyor. Kıraat okumaktır bay kemal. Ben biraz bilirim Araça’yı.. Kıraathane okuma yeri demek oluyor. Millet olunca milletin okuma yeri.. Gençlerimizi biz, medeniyetimizin asli unsuru olan okuma kültürüne adapte edeceğiz. 

1200 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ

Sağlıkta 45 adet sağlık tesisi yaptık. Bunun yanında 5 adet sağlık tesisi devam ediyor. Trabzon’a bin 200 yataklı şehir hastanesi kazandırıyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor.  Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize, yaşlılıklarımıza, 1 katrilyon 300 trilyonluk destek verdik. Bay kemal bundan haberin var mı? Bay Muharrem bundan haberin var mı? Biz bütün kaynaklarımızı burada harcıyoruz.  Büyümeden de anlamıyor. Şuanda Türkiye büyümede Hindistan’dan sonra G20 ülkeleri arasında 2. Sırada. TOKİ vasıtasıyla 8 bin konut projesini hayata geçirdik.  Ayasofya Kavşağı, Reşadiye Köprülü Kavşağı, Karadeniz Sahil yolunda 6 olmak üzere Trabzon’da toplam 9 adet tüneli yapıp hizmete açtık Bay Kemal.. 

KANUNU BULVARI 2 YILDA TAMAMLANACAK

Maliyeti 4, 2 katrilyon olan 20 adet yol projemizin yapımı devam ediyor. Bunların tamamı 2 yıla kadar tamamlanıyor. Bu projelerden biri Trabzon şehir geçişi devlet yoludur. Kanuni Bulvarı il 24 km uzunluğundaki bu projede tamamlananları etap etap açıyoruz. 2 yıla kadar tamamlanıyor.

ZİGANA DAĞI TÜNELİ 2 YILDA BİTİRİLECEK

Zigana Dağını aşılmaz olmaktan çıkartıyoruz. Zigana Tüneli ve bağlantı yollarını önümüzdeki yıl inşallah bitiriyoruz. Bu tünelle rakımı düşürüyor, dolayısıyla güzergahı 10 km kısaltıyoruz. Tünel özellikle Trabzon limanının, Türkiye’nin önemli limanlarından biri olmasını sağlayacak. 

TRABZONLU TREN YOLUNU FAZLASI İLE HAK EDİYOR ;

TRABZON – ERZİNCAN TREN YOLU 5.2 KATRİLYONA MAL OLACAK

Trabzon Erzincan arasında bir hızlı tren hattı planlıyoruz. Maliyeti 5,2 katrilyon olacak. Bu projenin etüdüne başlıyoruz.  Trabzon Havalimanı son 16 yılda yaptığımız yatırımlarla modernize edilerek büyüttük. 2003 400 bin yılında olan yolcu trafiği 4 milyon 153 bine ulaştı. Nereden nereye..

FINDIK İLE İLGİLİ SIKINTILAR OLDUĞUNU ÖĞRENDİM GEREĞİ YAPILACAK 

Bu yıl fındık nasıl? Fındık ile ilgili bazı sıkıntıların olduğundan arkadaşlarım haberdar etti. Üreticilerimizi mağdur etmeyecek bir çözümle seçimin ardından inşallah buluşacağız. YATIRIM ADASI BU YIL ÇIKACAK Trabzon’a yatırım adası ve endüstri bölgesi ile ülkemizin ilk deniz dolgulu sanayi alanı oluşturuyoruz. Burada 3,6 katrilyonluk yatırım yapılacak. 7 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bölgenin ilanını bu yıl içinde gerçekleştiriyoruz. Birileri meydan meydan gezip turist sayısını arttıracağız diyor mu? Ama aynı kişiler havalimanı inşatlarına karşı çıkıyor Aynı kişiler tüneller, körüler, yollar yapılmasına karşı çıkıyor mu? Aynı kişiler inşaat sektörünün gelişmesine, oteller, tesisler yapılmasına karşı çıkıyor mu? Ülkeye gelecek turistleri dağdan bayırdan atla eşek mi taşıyacaksınız.  ülkeye gelen turistleri sokakta mı yatıracaksınız? Hangi standardı hizmeti sunacaksınız. Bunlar şaşkın. Birinin söylediğini öteki yalanlıyor.  Bunlar yıkım ekibi. Eserleri olmadığı gibi hayalini kuramıyorlar. 

ONALRINKİ CHP ZİHNİYETİ 

Bunlar gençler için bugüne kadar ne yaptılar? Biz çocuklarımıza daha iyi eğitim alsın diye 284 bin derslik yapmış, öğretmen atadık. Onlar velileri kitap kuyruğunda bekletmekten başka ne yaptı?  Okullarda teksir kağıtları ile üst sınıflarda ki ağabeylerimizden onları bile satın alamazdık. Şimdi ücretsiz olarak kitapları sıraların üstüne koyuyor muyuz? Bir kuşu para alıyor muyuz? Kitapların kalitesini biliyorsunuz. Bunları getiren iktidar biziz. Yavrularımız düşünen biziz. Ben 75 kişilik sınıfta okudum. 100 kişilik sınıflar vardı. Ama şimdi hamdolsun 30’un üzerinde sınıf kalmadı.  Bay Muharrem öğretmenlik yaptım diyor. O dönemlerden haberin yok mu? Dürüst ol. Geçmişte üniversiteleri terör yuvasına çevirmek, gençlerimizi bir birine kırdırmaktan başka ne yaptı CHP zihniyeti..  Adaylığı açıkladı, Edirne’de ki bir kişiyi ziyaret etti…  Bunlara Trabzon’dan oy çıkar mı? Söylediği laf şu: Cumhurbaşkanı adayı ya bırak. Ne demek.. Bana göre bu yanlış bir gelişme. İnşallah bunun da düzeltilmesi lazım. Neymiş mahkum değil miş, tutukluymuş. Tutukluğun nedeni çok önemli. Bana göre Trabzon gerekli olan dersi bunlara 24 Haziranda vereceğine inanıyorum.