“Biz binlerce yıllık tarihini şanlı zaferlerle ilmek ilmek dokumuş bir devletiz”
“Biz binlerce yıllık tarihini şanlı zaferlerle ilmek ilmek dokumuş bir devletiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis’in Ahlat ilçesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “Tarih, bir milletin hafızası olmasının yanı sıra istikbalinin de pusulasıdır. Geçmişini unutan, geçmişine sırtını dönen toplumlar, tıpkı kökleriyle bağı kopmuş ağaçlar gibi devrilmeye mahkûmdur. Biz binlerce yıllık tarihini şanlı zaferlerle ilmek ilmek dokumuş bir devletiz” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis’in Ahlat ilçesini ziyaret ederek vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.


Konuşmasında, tarihin bir milletin hafızası olmasının yanı sıra istikbalinin de pusulası olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişini unutan, geçmişine sırtını dönen toplumlar, tıpkı kökleriyle bağı kopmuş ağaçlar gibi devrilmeye mahkûmdur. Biz binlerce yıllık tarihini şanlı zaferlerle ilmek ilmek dokumuş bir devletiz. Biz çağ açıp çağ kapatan fetihlere imza atmış bir milletiz” diye ekledi.

“TARİHE DAMGA VURAN BİR MİLLET OLARAK AYNI BAŞARIYI TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMA HUSUSUNDA GÖSTEREMİYORUZ”

“Tarih yazan, tarihe damga vuran bir millet olarak, maalesef aynı başarıyı tarihimize sahip çıkma hususunda gösteremiyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlatlarımıza tarih şuuru, kimlik bilinci kazandırma konusunda hâlen pek çok eksiğimiz bulunuyor. Gençlerimiz Ahlat’ı, Malazgirt’i yeterince tanımıyor. Oysa burası ‘Anadolu’nun kapısı’, ‘Türkiye’nin tapusu’ addedilen bir şehirdir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Osmanlılar Ahlat’ı ‘Ata Şehir’ olarak görmüşler, böyle adlandırmışlardır. Ahlat; Belh ve Buhara ile birlikte ‘Kubbetü’l İslam’ unvanına sahip yegâne beldedir. Toplam 8 bin 200 ecdat mezarının bulunduğu Selçuklu Kabristanı’ndaki her bir şahide, her bir kitabe; aynı zamanda bizim bu topraklardaki binlerce yıllık varlığımızın hafıza kayıtlarıdır.”