Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin İstanbul adaylarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, partisinin İstanbul Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıtıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, partisinin İstanbul Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıtıyor.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki tanıtım toplantısı öncesi İstanbul'un farklı ilçelerinden gelen partililer salonu doldurdu. Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları taşıyan katılımcılar, sık sık sloganlar attı.

Toplantıyı, ulusal ve uluslararası basından birçok gazeteci takip ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi İstanbul yeni bir yol ayrımında. Yeni bir tercih aşamasında. İnşallah İstanbul, 31 Mart 2019 akşamı, sakinlerinin her yerde güldüğü, huzur ve mutluluk içinde yaşadığı bir şehir olarak geleceğe taşıyacak belediye başkanlarını seçecek." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan şunları söyledi:

"AK Parti olarak hem Büyükşehir'de, hem de ilçelerde tüm benliğini İstanbul'a adamış adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız. En büyük tehdit depremse en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetidir. CHP adını da değiştirse kılığını da değiştirse söylemini de değiştirse milletimiz onu sesinden tanır. Milletimiz (CHP'yi) nasıl mı tanır? Tek parti devrindeki zulmünden tanır. Darbelere cuntalara verdiği destekten tanır. Sokak teröristlerine sahip çıkmalarından tanır. İnancına, kültürüne, tarihine olan husumetinden tanır. Terör örgütleriyle olan 'al takke ver külah' ilişkisinden tanır. Ülkesini yurt dışına şikayet edip bu şekilde içeride siyasi rant peşinden koşmasından tanır. Cumhurbaşkanı adayı dahi olmaya cesaret edemeyen genel başkanından tanır."

"Ekonomimizin dengelenme sürecinin somut emarelerini her alanda görmeye başladık. İhracatta inşallah 170 milyar dolarla rekor kırıyoruz." diyen Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde asgari ücret açıklandı. Son 15 yılda sadece üç asgari ücret tespiti oy birliği ile olmuştur. 2019 asgari ücreti de işte bunlardan biridir." şeklinde konuştu.

Adaylar

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM .
AK Parti Adalar'da Özlem Öztekin Vural, Arnavutköy'de Ahmet Haşim Baltacı, Ataşehir'de İsmail Erdem, Avcılar'da İbrahim Ulusoy'u belediye başkanlığına aday gösterdi.

AK Parti, Bağcılar'da Lokman Çağrıcı, Bahçelievler'de Hakan Bahadır, Bakırköy'de Mehmet Umur, Gaziosmanpaşa Hasan Tahsin Usta,Güngören Bünyamin Demir,Kadıköy Özgül Özkan Yavuz, Kağıthane Mevlüt Öztekin,Küçükçekmece Temel Karadeniz,Pendik Ahmet Cin,Sancaktepe Şeyma Düğücü,Sarıyer Salih Bayraktar,Sultanbeyli Hüseyin Keskin,Sultangazi Abdurrahman Dursun,Şile Abdurrahman ocaklı ,Başakşehir'de Yasin Kartoğlu'nu belediye başkanlığına aday gösterdi.

İSTANBUL'UN MHP İTTİFAKINA VERİLEN 3 İLÇESİNİDE AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakından MHP'nin Beşiktaş Serkan Topeli,Maltepe Ahmet Baykan,Silivri'de ise Volkan Yılmaz'ı destekleyeceklerini ifade etti. 

AK Parti, Bayrampaşa'da Atila Aydıner, Beykoz'da Murat Aydın, Beylikdüzü'nde Mustafa Necati Işık, Beyoğlu'nda Haydar Ali Yıldız, Tuzla Şadi Yazıcı,Şişli Nihal Yıldırım,Ümraniye İsmet Yıldırım,Üsküdar Hilmi Türkmen,Zeytinburnu Ömer Arısoy,Büyükçekmece'de Mevlüt Uysal'ı belediye başkanlığına aday gösterdi.