Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs tedbirleri kapsamında açıklamalarda bulundu. Erdoğan 31 şehirde bu hafta da sokak kısıtlamasının uygulanacağını belirterek "1 Mayıs sebebiyle 3 gün süreyle 31 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulayacağız . Cuma günü marketler 09:00 ile 14:00 arası açık olacak" dedi.
Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, 3,5 saat sürdü.

Koronavirüs salgını sebebiyle beşinci kez video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Ramazan ayının kardeşliğimiz güçlendirmesin diliyorum. BU mübarek ayın zulüm altında inleyen mazlumların kurtuluşuna kurtulmasını temelli ediyorum. Koronavirüsün üstesinden gelerek Ramazan’ın sonunda çifte bayram yapmayı umut ediyoruz. 

Salgını göğüsleyebilen sağlık sistemi aksaklık yaşamadan faaliyetlerin sürdürmüştür. Vatandaşlarımızın sağlığın korumakla yetinmedik dünyadaki kardeşlerimize de sahip çıktık. 40 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik.  59 ayrı ülkeden 25 bin vatandaşımız da ülkemize getiriyoruz.

Yurt dışında tedavisi yapılamayan vatandaşlarımız da sahipsiz bırakmadık. İsveç’te hastalığa maruz kalmasına rağmen tedavi edilmeyen vatandaşımız ülkemize getirdik. Ambulans uçağımız hasta vatandaşımızı ülkemize getirdi ve Ankara’da tedavisi yapılıyor. Avrupa ABD durumu ağır hastaların kendi hallerine terk edildiği bilinen bir gerçektir. Türkiye’de hiçbir vatandaşımız kapıdan geri çevrilmemiştir. Salgın döneminde sağlık hizmetlerinden temel ihtiyaç ürünlerine kadar her alanda altyapımız test etme imkanı bulduk. Zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Dünyanın en gelişmiş ülkelerin çaresiz kaldığı durumda biz dostlarımıza destek verecek seviyeye ulaştık. 55 farklı ülkeye malzeme desteği verdik.

ABD’ye maske yüz koruyucu N95 maske tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi malzemeleri yarın gönderiyoruz. Bu malzemeleri taşıyan askeri nakliye uçakları yarın ABD’ye hareket ediyor. Kriz sonrası yeniden yapılanacak dünyada ülkemizin 2023 hedeflerinin ötesinde bir konuma ulaşabileceğine yürekten inanıyorum.

31 ilimizdeki sokağa çıkma kısıtlamasına gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını bayrama kadar sürdürmeyi hedefliyoruz. 1 Mayıs sebebiyle 3 gün süreyle 31 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulayacağız . Cuma günü marketler 09 ile 14 arası açık olacak. Türkiye için tünelin sonunda ışık göründü. Adliyelerdeki dava, icra, şikayet, itiraz, bildirim süreleriyle ilgili ertelemenin 30 Nisan'da dolan tarihini 15 Haziran'a kadar uzatıyoruz.

Verdiğimiz desteklerin toplamı 200 milyar lirayı buldu. Sıkıntılı dönemlerinde milletimizin her kesiminin yanında olduğunu gösterdik.

‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’ kampanyasında toplanan bağışlar destek programların için kullanılmaktadır. Kampanyada 1 milyar 850 milyon lira meblağ toplanmıştır. Herhangi bir ön şart aramaksızın başvuran ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenlere biner lira yardım yapacağımız destek paketini devreye aldık.

İletişim Başkanımızın ev ve aile mahremiyetine yönelik fütursuz saldırının gerisinde işte bu hastalıklı zihniyet vardır.

Diyanet İşleri Başkanımız o açıklamasıyla sadece inancının, ilminin, yürüttüğü görevin gereğini yerine getirmiştir. Bu zihniyetin bir başka yansımasını da Diyanet İşleri Başkanımızın İslam'a ve Kuran'a yaptığı değerlendirmelere gösterilen tepkilerde görmek mümkündür. Diyanet İşleri Başkanlığı, devletin bir kurumudur. Ve başkanımız bir açıklama yaptı. Bu açıklamasıyla sadece inancının, ilminin, yürüttüğü görevin yerine getirmiştir. Söyledikleri de sonuna kadar doğrudur.