TÜRKİYE’NİN SAĞLIKTAKİ HAFIZASINI HATIRLATTI

BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRDİK

SAĞLIKTA YÜZÜMÜZ AK

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Türkiye’nin AK Parti ile sağlık alanında büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiğini ifade ederek, yapılan yatırımlara dikkat çekti.

Geçmişte Türkiye’de yaşanan sağlık sorunlarını hatırlatan CORA, şu anda bunların unutulduğunu işaret ederek bu durumun AK Parti’nin sağlık alanında Türkiye’de gerçekleştirdiği dönüşümden dolayı olduğunu vurguladı.


SAĞLIKTA DÜZENİ DEĞİŞTİRDİK ÇARESİZLİĞİ ORTADAN KALDIRDIK

“Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür, insandır unutur ama çok iyi bir şekilde hatırlamamız gerekiyor.” diyen CORA, “Her şeyden evvel, hastaların sağlık sistemine erişiminde problem vardı. Ne hastaneye ne doktora ne sağlık hizmetine ne de ilaca ulaşabilmek mümkün değildi. Doktorlar hastaları muayenehanelerine yönlendirmekte, bıçak parası artık kanıksanır bir duruma gelmişti. SSK’liysen SSK hastanesine, BAĞ- KUR’luysan numune hastanesine... Emekliysen Allah yardımcın olsun. Eczanelerin önünde SGK, Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR’la anlaşmalıyız yazısı ve kuyruklarvardı. Eczaneye akşam saatlerinde birisi gelir, elindeki onlarca sağlık karnesini teslim eder, işlem yaptırır, geri dönerdi. Kimlik kartınla hastaneye gitmen mümkün değil, illa da sağlık karnen olacak. Anne-baba çalışmıyorsa ne olacak? Komşunun çocuğunun sağlık karnesini emaneten alacaksın, bunu kullanmak zorunda kalacaksın. Acil bir durum oldu, ne olacak? Çok basit, bir senede imza atacaksın. Emrihak vaki tecelli olup eğer hasta vefat etmişse ne olacak? Senedi ödemeden ölünü alamayacaksın yani hastan ölmüş fakat hastanede rehin kalmış. Manzara buydu.Çaresizlik had safhadaydı, sevk kağıtları havada uçuşuyordu; refakatçisi, hasta ziyaretçisi fiş almadan hastaneyi giremiyordu.” dedi.

İLAÇ BARONLARI SAĞLIK SİSTEMİNİ REHİN ALMIŞTI

Türkiye’nin uçak ambulanslarla dünyanın bir ucundan hastasını Türkiye’ye getirdiğini söyleyen CORA, “En küçük sağlık tedavisi için Trabzon’dan Ankara’ya gitmek durumunda kalıyor, vatandaşımız hastane kapılarda pejmürde bir hâlde beklemek durumunda kalıyordu. Uçak ambulans veya helikopter ambulans, nerede bunlar? Bunlar, Avrupa'dan gelen gurbetçilerin büyük bir gururla anlattıkları ve bizim tarafımızdan acayip şekilde karşılanan bir olaylardı. Hastalar odalarda balık istifi hâlinde diziliydi. Hangi birini sayacağız bunların, anne ölüm oranlarını mı, bebek ölüm oranlarını mı? İlaç baronları adeta sağlık sistemimizi rehin almıştı. Geçmişte böyle bir Türkiye vardı.”şeklinde konuştu.

SAĞLIKTAKİ 50 YILLIK SORUNLARI ÇÖZDÜK

CORA, sözlerine şu şekilde devam etti: “AK Parti'yle beraber her alanda olduğu gibi sağlıkta da bir dönüşüm oldu. Adalet ve Kalkınma Partisinin oy oranlarına baktığımızda milletimizin AK Parti'yi en önemli tercih etme nedenlerinin başında sağlıktaki memnuniyet gelmektedir.Bu sorunlar ülkemizin 40 yıllık, 50 yıllık sorunlarıydı, artık geride kaldı. Şimdi, neyi konuşuyoruz? Güncel sorunları konuşuyoruz. Dünyada bir Covid-19 salgını var, pandemiye neden oldu, işte bunu konuşuyoruz. Niye hastane yok değil, hastaneyi neden pahalı yaptınız diye konuşuluyor. Uçak ambulanslarımızla dünyanın bir ucundaki vatandaşımızı ülkemize getirip burada tedavi edebilmenin başarısını, gururunu konuşuyoruz. Sağlık turizmini konuşuyoruz, yerli Türkovac aşısını konuşuyoruz. Dolayısıyla değerli arkadaşlar, AK PARTİ çözüm üreten bir partidir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hareket eden bir partidir. Biz bu anlayışla siyaset yapıyoruz.”