19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanının da verildiğini hatırlatan CORA, 19 Eylül’ün vatanın ve milletin birliği için büyük bir cesaret, kahramanlık ve fedakârlıkla canları pahasına mücadele ederken gazilik şerefine nail olan Gazilerimizin şeref ve şan günü olduğunu vurguladı.

Milletvekili CORA, “Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim ama vatanım olmadan yaşayamam diyen cumhuriyetimizin sönmeyen meşaleleri Kahraman Gazilerimizin, Gaziler Gününü tebrik ederiz.

Ülkemiz ve milletimiz için Sakarya'da, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kore'de, Kıbrıs'ta, Suriye’de, Irak’ta son olarak 15 Temmuz’da canını vatanı için siper eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehadete eren Gazilerimizi rahmetle anıyor, hayattaki Gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE ÜLKEMİZE 
YÖNELEN TÜM SALDIRILARA KARŞI KOYUYORUZ

“Şehitlik ve gazilik milletimiz için şereflerin en yücesidir, hiçbir maddi değerle ölçülemez.” diyen CORA, “Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de cennet vatanımız, iç ve dış mihrakların saldırı ve tehditlerine maruz kalmaktadır. Hiç şüphesiz ülkemize ve milletimize yapılan bu saldırıların amacı Türkiye’yi geriletmeye, yolundan alıkoymaya ve mevcut hedeflerinden saptırmaya yöneliktir. Türkiye’yi parçalamaya, ekonomimizi zayıflatmaya, demokrasimizi kesintiye uğratmaya, siyasal hayatımızı ortadan kaldırmaya yönelik yapılan planlı saldırılara milletimiz asla boyun eğmemiş, ülkemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde dik durmuştur. Bizler, şehitlerimiz ve gazilerimizin bıraktıkları miras olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde gece gündüz çalışıyoruz. Ecdadımızdan aldığımız aynı ruhla ve aynı düsturla yolumuza devam ediyor, istiklal ve istikbalimize yönelen tüm tehditlere karşı koyuyoruz.” şeklinde konuştu. 

ŞEHİT YAKINI, GAZİ VE GAZİ YAKINLARIMIZIN HAKLARINI GENİŞLETTİK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde AK Parti döneminde Gazilere yönelik birçok düzenlemenin de hayata geçtiğini vurgulayan CORA, sözlerini şu şekilde tamamladı: 

“Milletimizin ve devletimizin şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran ve vefa borcunu ifade etmek için iktidarlarımız döneminde çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirdik. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin maaşlarında iyileştirmeler yaptık. Terörle Mücadele Kanunu’ndaki tazminat ve aylık hakkının kapsamını genişlettik. Ağır maluliyeti olan gazilerimize sağlanan bakım desteğini köy korucularını ve sivilleri de kapsayacak şekilde düzenledik. Şehit yakınları ve gazilerimizin sosyal yardımlardan yararlanabilmeleri için aranan sosyal güvence şartını da kaldırdık. Çalışan malul gazilerin maluliyet aylıkları ve emekli aylıklarının kesilmemesini sağladık. Şehit ve gazilerimizin bize emanet ettikleri çocuklarımızın eğitim hizmetlerinden pozitif ayrımla yararlanmalarına imkân sağlayan politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Yasal bir düzenleme ile 43 değişik mevzuatta yer alan şehit yakınlarımız ve gazilerimizle ilgili tüm hakları tek çatı altında topladık. Anayasamızın 10. Maddesine; “Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz” ibaresini ekleyerek pozitif ayrımcılık getirdik. AK Parti İktidarlarımız döneminde şehit yakını, gazi, vazife malulü ve terör mağduru sivil vatandaşlarımızın yakınlarını kamuda istihdam etme oranını artırdık. Şehit ve gazi çocuklarımızın Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlardan (YURTKUR) ücretsiz faydalanmalarını sağladık.

Ben bu vesile ile bir kez daha vatanımızda huzur ve güven içinde yaşamamız için canlarını veren tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”