CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ
ETKİN, HIZLI KARARLAR ALAN VE İSTİKRAR SAĞLAYAN BİR SİSTEMDİR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmeleri yapılarak bütçe görüşmeleri tamamlandı. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Cumhurbaşkanlığı Bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin milletin referansı ile hayata geçirildiğine dikkat çeken CORA, sistemin yeni olduğunu ve sisteme yapılan eleştirilerin acımasız boyutlara ulaştığını söyledi.
PARLAMENTER SİSTEM ÜLKEMİZDE KÖTÜ BİR SINAV VERDİ 
Parlamenter sistem ile Türkiye’nin çok kötü bir sınavı geride bıraktığını ifade eden CORA, “Parlamenter sistem Türk demokrasi tarihi açısından darbelere, muhtıralara, vesayet girişimlerine maruz kalmış, yapısal sorunlar nedeniyle ortaya çıkan hükûmet krizleri, siyasi istikrarsızlıklar ülkemize çok büyük bir vakit kaybettirmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemiyle esasında bu tür sorunları bir nevi geride bıraktık. Parlamenter sistemle, başbakanların idam edilmesinden tutun da darbelere, muhtıralara, koalisyonlarla oluşan istikrarsızlıklara, 28 Şubat süreçlerine, Gezi olaylarına, onun ardından 17-25 Aralık darbe girişimine, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimine kadar birçok olay yaşadık. Türkiye eski sistem ile  bu ayağındaki prangaları söküp atmak noktasında bir irade ortaya koydu. Şimdi muhalefet partililerin bu kötü olayları  unutup birden parlementer sisteme sarılmalarını hayretle karşılıyorum . Şunu ifade etmek istiyorum ki: Eski parlamenter sistem sürekli darbe üretmiş, sistemi tıkayan unsurlar Demokles'in kılıcı gibi Hükûmetin ensesinden hiçbir şekilde düşmemiştir.” dedi.
ELEŞTİRİLER ACIMASIZ BOYUTLARA ULAŞIYOR
Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin çok yeni bir sistem olduğunu ve yapılan eleştirilerin acımasız boyutlara ulaştığını ifade eden CORA, “Bu sistemin referansı milletimizdir, milletimizin tercihiyle beraber hayata geçirmiş olduğumuz bir sistemdir. Daha yeni bir sistemdir .Süreç içerisinde eksik yönleri revize edilebilir.Lakin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi siyasi tarihimizin oluşturduğu bir kültürün sonucudur. Bu sisteme konjonktürel bir yaklaşımla değil, tarihsel bir zaruret neticesinde geçildiğini unutmamız gerekiyor. Bu sistemin 4 ana ilke üzerinde inşa edildiğini hatırlatmakta yarar görüyorum: Yönetimde istikrar, temsilde adalet, demokratik uzlaşma ve siyasi istikrardır. Şu an Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinin en yüksek temsil oranına kavuşmuştur yani oy kullananların yüzde 95 oranla en yüksek temsil kabiliyetine kavuştuğu bir dönemi yaşıyoruz. Mecliste 11 siyasi parti vardır, 5 grup vardır ve 7 bağımsız milletvekiliyle de çoğulcu bir yapı oluşmuştur.” diye konuştu.
KRİZLER GERİDE KALDI
Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sisteminin 2 yılını değerlendiren CORA, “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemi millî güvenlikte, dış politikada ve ekonomide özellikle etkin, esnek, hızlı, uyumlu ve isabetli kararlar alınmasıyla birçok meselenin çözümünü kolaylaştırmıştır. Birçok kriz bertaraf edilmiştir. Erken seçim kararları ile istikrarsızlık yok.Şiddetli ekonomik saldırılara karşı alınan etkin kararlarla ekonomik manipülasyonlar geri püskürtülmüştür.” ifadelerini kullandı. 
BEKÂRA EŞ BOŞAMAK KOLAY
Milletvekili CORA, son olarak Covid-19 salgını sürecinde muhalefet partilerinin “İş yerlerini kapatalım, eve kapanalım” şeklinde ortaya koyduğu söylemleri eleştirdi. “Arkadaşlar diyorlar ki: iş yerleri kapansın, üretim dursun, seyahatler kısıtlansın, eve kapanalım, herhangi bir faaliyet olmasın; Ama, bir taraftan da herkese 25 bin dolar dağıtalım. Bol keseden dağıtalım. Böyle bir şey olur mu? Biz plan be bütçe komisyon üyesiyiz. Biraz ciddi olalım." diyen CORA, “Sırtında yumurta küfesi olmayanlar tabii kolay konuşurlar, bekâra eş boşamak kolaydır. Biz bir taraftan salgınla mücadele ederken bir taraftan da ekonomideki tedbirleri alıyoruz, üretim çarklarının devam etmesi için bir mücadele ortaya koyuyoruz.İnşallah gelecek olan aşılarla bu süreci son erdireceğiz” şeklinde konuştu.