CONSTANT BASIN TOPLANTISI  DÜZENLEDİ 
Haber : Muharrem Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Gineli oyuncumuz Kevin Constant, takımımızın Hollanda kampında basın toplantısı düzenledi.

Hollanda kampının sorunsuz bir şekilde başladığını belirten Constant, “Yeni bir teknik ekibimiz var. Yeni bir çalışma ortamı olacak bizim için. Hocamız ve teknik heyetimizle görüştüm. Şuana kadar her şey uyum içinde ve güzel gidiyor. Umut ediyorum ki sezon sonuna kadar güzel şeyler bizimle birlikte olacaktır.” dedi.

Geçmişin artık geride kaldığını dile getiren Gineli oyuncumuz, “Geçmiş dönem kapandı. Eski hocamla ilgili birşey söylemek istemiyorum. Bizim için daha önemli bir konu var. O konu da mevcut koşullar. Hocayla çok kısa bir zamandır bir aradayız. Bana güven verdi. Ben de kendisine yapmak istediklerimi anlattım. Birbirimizi anladığımızı ve aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum. Kendi seviyemin bu olmadığı aşikar. Bunun üzerine çıkmaya çalışıyorum. Beklentinin farkındayım. Ben de kendimden beklentim var. O nedenle burada seviyeyi daha yukarı çekebilmek için çalışacağım. Bu nedenle gelecekle ilgili beklentilerim iyi ve pozitif yönde” diye konuştu.

Milan’dan ayrılmanın hem kendisi ve hem de kulübü için doğru karar olduğunu ifade eden Constant, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milan’dan ayrılma kararı sonrası Trabzonspor için Yattara ile görüşmüştüm. O bana çok değerli bilgiler verdi. Ben de buranın ne kadar büyük bir camia, ne kadar futbolu seven bir kent ve ne kadar taraftarıyla bütünleşen futbol kültürü olduğunu çok kısa zamanda anladım. Açıkça belirtmeliyim ki Trabzonspor’u gerçekten çok seviyorum. İnsanların bana ilgi göstermesi de çok güzel. Taraftarın futbolu çok sevmesi ve takımıyla bütünleşmesi beni bu ligde kendimi göstermek için motive etti. İki lig arasında değerlendirme yapmak gerekirse İtalya daha çok taktik disipline bağlı kalınan bir lig. Burası ise daha duygusallığa ve fiziki mücadeleye dayalı bir lig. Kendi açımdan değerlendirirsem geçen seneye oranla kendimi daha çok grubun bir parçası olarak hissetmek istiyorum. Daha fazla Türkçe konuşup, daha fazla yerel futbol havasını solumam lazım”

Hoca konusunda fazla konuşmak istemediğini söyleyen Kevin Constant, “Bu işin aktörleri her zaman oyunculardır. Gerekli zamanlarda sorumluluk alıp, taşın altına elini sokması gerekenler de yine oyunculardır. Sık hoca değiştirdiğimiz periyotta ben yeterli düzeyde sorumluluk ve özveride bulunmadığımızı düşünüyorum. Burada en kolayı topu hoca tarafına atıp biz haklıyız demek ama gerçek hiçbir zaman öyle değildir. Maalesef bir başarısızlık durumunda ilk öne çıkan teknik direktörler oluyor. Bence biz ekip olarak daha özverili olsaydık belki de bunlar olmayacak.Bundan sonrası için işe daha çok sahip çıkıp, dört elle sarılmamız gerekiyor” yorumunu yaptı.

Transfer görüşmelerinde Trabzonspor taraftarının takımına ilgisinden bahsetmek gerektiğini vurgulayan orta saha oyuncumuz, “buradaki deneyimlerim sonucu gördüm ki insanlar biz maç kaybedince büyük mutsuzluk ve hayal kırıklıkları yaşıyor. Bazıları işe gitmiyor. O derece takımlarına bağlı ve sadıklar. Bu nedenle transfer görüşmelerinde bundan bahsetmek gerekiyor. Bunun yanında takımın büyük bir potansiyeli var” dedi.

Constant, savunmanın solunda veya orta alanda görev yapan bir oyuncu olarak hangi mevkide oynamaya sıcak baktığına ilişkin olarak ise şunları söyledi: "Geçen sezon burada bazı maçlarda ve daha önce Milan'da sol bek oynadım. Diğer kariyerime bakıldığında orta saha orjinliyim. Bir mevkinin diğerinden üstün olmadığına inanıyorum. Hocam hangi mevkide görev verirse yeteneklerim doğrultusunda yaparım. Belki şöyle sıkıntı olabilir sezona orta saha başlar, sonra farklı pozisyona geçersem onun geçiş dönemi zor olacaktır. Sol bek başlarım, sezon sonuna kadar giderim. Orta saha başlarım, sezon sonuna kadar giderim problem olmaz çok istisna dışında. Hocam beni sol bek düşünürse kendimden emin şekilde sol bek olarak oynarım."