“EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yayınladığı mesajla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

CHP’li Ahmet Kaya Cumhuriyet’in önemine değindiği mesajında Atatürk’ün, Cumhuriyet’in ve bölünmez bütünlüğün kırmızı çizgileri olduğunu ifade ederek, “Millet İttifakı olarak bu hassasiyetlerimizi dayanışma içinde iktidara taşıyacağız ve hep birlikte ülkemizi içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten çekip çıkaracağız. Cumhuriyetimizin yarınları çok daha güzel olacağı inancıyla Büyük Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor Cumhuriyetimizin 98. yılını içtenlikle kutluyorum.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen bağımsızlık ve kurtuluş mücadelemiz, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırılarak, tek bir kişide bulunan egemenlik kayıtsız ve şartsız bir şekilde millete geçmiş, toplumun özgürleşmesi ve çağdaşlaşmasının önündeki tüm engeller bir bir kaldırılmıştır.”

"Türk Milleti’nin Yeniden Doğuşudur"

“Cumhuriyet, kula kulluğu bitirmiştir. Cumhuriyet, Anadolu’da uzun yıllar süren savaşlar ve yoksulluk nedeniyle harap ve bitap düşmüş bir milletin aklın ve bilimin ışığında adeta yeniden doğuşunu sağlamıştır; Atatürk’ün devrimleri ışığında laik demokratik, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti olma yolunda büyük ilerlemeler kaydetmiştir.”

"Kimsesizlerin Kimsesidir"

“Cumhuriyet; Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi; Alevisi Sünnisi etnik kökenine, inancına ve mezhebine bakmadan Anadolu topraklarında yaşayan tüm insanlarımızı ayrımsız tek bir çatı altında toplayarak büyük Türk Milletini oluşturmuş ve kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Bugün sahip olduğumuz her şeyimizi Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’i kuran milli kahramanlarımıza borçluyuz.”

"Cumhuriyetin Hayırsız Evlatları"

“Bugün, adına Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen ucube bir sistemle ülkenin kaderi bir tek kişinin kontrolüne bırakılarak, egemenlik yeniden tek bir kişide toplanmak istenmektedir. Atatürk’le ve Cumhuriyet’le sorunu olanlar AKP iktidarlarından da yüz bularak Cumhuriyet’in değerlerine adeta savaş açmış ve yuvalandıkları devlet kurumlarında Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını içten içe yok etmeye çalışmaktadır. 19 yıllık AKP döneminde Cumhuriyet’in kurduğu fabrikalar satılmış, kurumlar yok edilmiştir. Bugün yaşanan adaletsizliklerin, hukuksuzlukların, ekonomik krizlerin ve toplumsal ayrışmanın temel sebebi de bu gericileşme, savurganlık ve yönetememezliktir. AKP, bir asırlık Cumhuriyet’imizin hayırsız evladıdır, mirasyedisidir.”

"Atatürk ve Cumhuriyet Kırmızı Çizgimiz"

“Atatürk ve mücadele arkadaşları Cumhuriyeti o kadar sağlam temeller üzerine inşa etmişlerdir ki; tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta durmaya devam etmektedir. Bu millet geçmişini ve milli kahramanlarını asla unutmaz, Kalpten bağlı olduğumuz Atatürk ve Cumhuriyet bu milletin kırmızı çizgisidir. Türk istiklalini ve Cumhuriyeti’ni korumayı birinci vazife gören Türk milleti, hiç şüphesiz Cumhuriyeti içinde bulunduğu buhrandan da kurtaracaktır.”

"En Büyük Bayramımız Kutlu Olsun"

“Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere eşsiz fedakarlıklarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan; kanlarıyla canlarıyla Cumhuriyetimizi kuran aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’mizin 98. yaşını ve en büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramımızı içtenlikle kutluyorum.”