Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ortahisar İlçesine bağlı Çukurçayır Mahallesi’nin okul sorununu, verdiği önerge ile Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulundu.

Kaya “Trabzon’umuzda son yıllarda en hızlı büyüyen bölgelerden biri olan, nüfusu 50 bine yaklaşan Çukurçayır Mahallemizde maalesef lisemiz yok. 1 tane orta okulumuz var onda da derslik yetersizliğinden kurayla öğrenci alınıyor. Velilere ‘ya İmam Hatibe gönder ya da servis tut başka mahalledeki okula gönder’ dayatması yapılıyor. Trabzon’un merkezinde okul sorununun yaşanması büyük bir eksikliktir, ayıptır.” dedi.
ORTAOKULA KURAYLA ÖĞRENCİ ALINIYOR

Mahallede bulunan 12 derslikli ortaokulun ihtiyacı karşılamadığına ve mahallenin lise ihtiyacının bulunduğuna dikkat çeken Kaya, konuya ilişkin şunları söyledi:

“2015 yılında 23 derslikli okul yapılmış. Bu okulun önce lise olarak kullanılacağı söylenmiş fakat eski belediye binasında hizmet veren İmam Hatip Ortaokulunu buraya taşımışlar. İlkokulu bitirip ortaokula kayıt olmak isteyen öğrenciler arasından noter huzurunda kura çekilerek kayıt alındığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce açıkça ilan ediliyor. Ortaokuldaki derslik kapasitesi talebi karşılamazken, İmam Hatip ortaokulunda derslik kapasitesine oranla daha az talep var. Okul yetersizliği ve kurayla öğrenci kaydetmek AKP hükümetinin ayıbıdır. Bu şartlarda mahalleli çocuğunu ya imam hatibe gönderecek ya da başka mahallelerdeki okullara kaydettirmenin yollarını arayacak. Velilerden kimisi adresini taşıdığını söylüyor, kimisi okul idaresinden veya Milli Eğitim’den torpil aradığını ifade ediyor. Veliler çocuklarını servis araçlarıyla kentin farklı bölgelerindeki ortaokullara ve liselere göndermek zorunda kalıyor. Mahalledeki okul sorunu hep görmezden gelinmiş. Her yere para bulabilenler söz konusu okul olunca para bulamıyor mu? Ayıptır ayıp.” Kaya, konu ile ilgili açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

SARAY YAPAN HÜKÜMET OKUL MU YAPAMIYOR?

“Mahalle sakinleri yıllardır süren okul sorunu çözmek için yetkililere seslerini duyurmaya çalıştıklarını, hatta İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya konuyu bizzat aktardıklarını söylüyorlar. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla programa alınan okulun ödenek yetersizliği gerekçesiyle yapılamadığını ifade ediyorlar. Yol yaptık, köprü yaptık, hastane yaptık, cami yaptık, saray yaptık diye övünenler, hatta yayladaki özel turistik tesislere helikopter pisti yapanlar söz konusu okul olunca para bulamıyorlar mı, ödenek bulamıyor mı?”

ÇUKURÇAYIR’IN ORTAOKUL VE LİSE İHTİYACI ACİLEN KARŞILANMALIDIR

“Geçtiğimiz mart ayında Çukurçayır’a 24 derslikli ilkokulu yapılması konusunda Valiliğin bir hayırsever vatandaşımızla protokol imzaladığını biliyoruz. Eğitime katkı sunan geleceğimize yatırım yapan hayırsever vatandaşlarımıza minnettarız. Fakat eğitim öncelikli ihtiyaçtır ve okul yapmak hükümetlerin en temel görevidir. Devletimizin okul yapacak her türlü imkana sahip olduğunu biliyoruz, Hiçbir Mahallemiz okulsuz bırakılmamalıdır. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Çocuklarımızın Eğitimi her şeyden önemlidir. Çukurçayır’ın ortaokul ve lise ihtiyacı acilen karşılanmalıdır.