Kaya, “Bakın bu topraklar, her siyasi görüşten insan çıkarır, sağcı çıkar bu topraklardan, solcu çıkar ama vatan haini asla çıkmaz. Bahar hanımın önce bunu öğrenmiş olması lazım” 

KAYA "BU TOPRAKLARDAN SAĞCI ÇIKAR SOLCU ÇIKAR AMA VATAN HAİNİ ASLA ÇIKMAZ"


“CHP’nin yaptıkları, AKP’nin sattıkları” yazılı iki ruloyu, Meclis kürsüsünden yere seren CHP Milletvekili Ahmet Kaya, bugün Trabzon’da basın mensupları ile bir araya geldi. Sohbet şeklinde geçen toplantıda Kaya, eylemin nereden aklına geldiğini, neden yaptığını ve AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun kendisi hakkında ortaya koyduğu ifadelere de cevap verdi. Kaya, “İki tane rulo hazırladım. AKP’nin sattıkları, CHP’nin yaptıkları. Neden bunu yaptım? Özellikle AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı. Televizyonlara çıkıyor, basının karşısına çıkıyor sıklıkla CHP’yi eleştirmek adına acımasız sözler söylüyor. “CHP’liler fabrikadan ne anlarlar”, “CHP’lilerin çakılı çivisi yoktur”, “CHP’liler bu ülkeye hiç bir şey yapmamıştır” anlamında sözler söylüyor. En son bütçe konuşma hazırlıklarına başladığım zaman böyle bir şeyi bir miting meydanında söylediğini duydum. 
5 DAKİKALIK SÜRE İÇİNDE BUNU NASIL ANLATABİLİRİM
“El insaf” dedim kendi kendime. Dedim ki “Ne yapabilirim” Yani bunu bu partinin en ücra köşesinde eki partilisinden, genel merkezinde ki Genel Başkanımıza, MYK, Milletvekillerimizden, İl Başkanımıza kadar bütün partililer bunu biliyor, anlatıyor. Fakat anlatıyoruz anlatıyoruz, anlatamıyoruz. 5 dakikalık süre içinde bunu nasıl anlatabilirim. Orada kağıtları bir birine ekleyerek bir rulo yapabilir miyim diye düşündüm. 2 günlük bir çalışma ile CHP’nin yaptıklarını rulo halinde meclis kürsüsünde nezaketsizlik yapmamak adına da özür dileyerek ki ben nezaket sahibi bir insanım. Amacım CHP’ye yapılan haksızlığı ortaya koymak, CHP’nin yaptıklarını meclis kürsüsünde özellikle AK Parti grubunun önüne doğru yuvarladım. Rulo çok güzel bir şekilde açıldı. Sonrasında, “Biz bu ülkeye çok şey yaptık” diyen AK Parti iktidarının sattıklarını ortaya koyduk. CHP’nin yaptıkları listesi 15 metrelik liste, AK Parti’nin sattıkları listesi 13 metrelik bir listeye sığdı. Bunlar bu satılınlar, CHP’yi Fabrika Yapmamakla eleştiren AK Parti’nin sattıkları. Bu tesisler, bu limanlar, fabrikalar, kurum ve kuruluşlar Cumhuriyetin birikimleri. Bu ülkeye hizmet olarak yaptıkları, her biri CHP’nin diktiği ağaçlar. Bunlar, bugün ki rahat ortamda değil Kurtuluş Savaşından çıkmış, yoksul perişan bir halde ülke. CHP bir lira borç almadan, ki bugün yapılan yatırımlar borçla yapılıyor. CHP kadroları bir lira dış borç almadan bu fabrikaları yaptı” dedi. 

KUTLAYAN İSİMLER OLDU
Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sırf CHP’yi karalayacağız diye, sırf tarihi gerçekleri çarpıtacağız diye bu ülkede insanlara inanılmaz yalanlar konuşuluyor. Bu açıklamayı yaptıktan sonra o kadar enteresan geri dönüşler aldım ki.. Yaptığımız eylem amacına ulaştı. Meclis içinde bizden çok daha tecrübeli parlamenter arkadaşlarımız Grup Başkanvekillerimiz var. Bana bir tanesi şunu söyledi: Sizi kutluyorum, meclis tarihinin en akıllı ve en yaratıcı eylemini yaptınız. Yıllardır anlatamadıklarımızı 2 rulo ile burada anlattınız” 

TRABZON’DA DA SATILAN TESİSLER
Eylemi yaptıktan sonra bir çok kişinin kendisini arayarak tebrik ettiğini ifade eden Kaya, Trabzon’da satılan yatırımları da sıraladı. Kaya, “Ortada pırıl pırıl gerçek dururken ülkeyi yönetenler bu cennet ülkeyi mahvedişlerini gizleyebilmek adına örtebilmek adına çıkıp CHP’yi suçluyorlar. Ama bundan sonra emin olun “CHP parti yapmadı, çakılı çivisi yoktur” yalanları tarih oldu çöktü. Bundan sonra bu lafı ağızlarına alabileceklerini düşünmüyorum. O efsaneyi yaptığımız bu eylemle çökertmiş olduk. Biz Trabzon’da yaşıyoruz. Sadece Trabzon’a bakmamız bile yeterli. Yanı başımızda Trabzon limanı var. Devletin malıydı, milletin malıydı, satıldı özelleştirildi. TEKEL vardı. Özelleştirildi elimizden gitti. Türk Telekom var. Özelleştirildi elimizden gitti. Bu milletin milyonlarca doları bir aile eliyle alındı kaçırıldı. Mal varlıkları ile beraber. Işıklarda HES vardı O da özelleştirildi. Sümerbank’ımız vardı. Giresun’da SEKA’nın tesisleri vardı. Et Balık Kurumu vardı. Yani say say bitmiyor. Bu ülkenin Cumhuriyetin, CHP’nin diktiği bütün o meyve veren ağaçlar hoyratça, satıldı. Bu gerçeği bütün milletimize anlatmış olduk. Ortaya çıkan sonuçlara baktığımda eylemin amacına ulaştığını görüyorum” dedi. 

AK PARTİ’DEN TEBRİK EDENLER OLDU MU?
Eylem sonrasında AK Parti’den tebrik gelip gelmediği sorusuna Kaya, “AK Parti, Trabzon örgütünde görev yapan bir kaç arkadaş isim vermem doğru olmaz. Onlarda aradı tebrik ettiler. Siyasetin bir nezaketi olduğundan, söylenmesi gereken onca şey varken, “Niye CHP fabrika yapmadı” gibi bir şeyin söylediğinden şikayet ettiler. O yalanın çöktüğünü onlarda kabul ettiler. Erdemli insanlar aradı, farklı siyasi partilerden” diye konuştu. 
NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINI, ANLAMA GÜÇLÜĞÜ ÇEKTİM
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun ifadelerine de yanıt veren Kaya, “Rulolardan sonra AK Parti kanadında bir sıkışmışlık, sıkıntı hali gözlemledim. Bunun yansıması Trabzon’da AK Parti Milletvekili, mevkidaşımız Bahar Ayvazoğlu hanım bana orada ki görüşmelere atıfta bulunarak bir suçlama yapmaya çalıştı ama, ben okuyunca ne demek istediğini, ne yapmaya çalıştığını anlama güçlüğü çektim. Çünkü benim yaptığım konuşmaya. rulolarla, anlattıklarımla onun söyledikleri arasında hiç bir bağ yoktu. Kalktı işi, işte sıkışmılkı savunmasıyla haliyle HDP, PKK şu bu… Yani bizim parti olarak PKK’ya bakışımız belli, terör örgütlerine bakışımız belli, YPG’ye bakışımız belli. Tavrını tutumunu en net ortaya koyan siyasi partiyiz. Biz PKK’nın lanet bir terör örgütü olduğunu, Abdullah Öcalanın bebek katili olduğunu, bunlar müzakere ederken biz terörle mücadele edilmesi gerektiğini söylemiş bir partiyiz. Biz Öcalan’a bebek katili derken o bizi suçlayanlar Abdullah Öcalan’a övgü yağdırma  yarışı içindeydiler” dedi.
AK PARTİ İSİMLERİN, SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Ardından AK Partili isimlerin geçmişte Abdullah Öcalan ve PKK’lalarla ilgili söyledikleri sözleri hatırlatarak devam eden Kaya, “Bu isimlerin hiç biri benim partimle ilgisi olmayan adamlar. Hepsi AKP’li. AKP’nin en etkili isimleri. “Abdullah Öcalan, Kürtlerin lideridir. Onun mesajları bizim de düşüncemizdir” Beşir Atalayan eski devlet bakanı. AKP’li bakan. “Öcalan’ın durduğu yer, Türkiye’ye katkı sağlıyor. Çok değerli şeyler söylüyor” Mehmet Metiner o dönem AKP Milletvekili. “Abdullah Öcalan, dünyanın geleceğini iyi okuyor, onun talepleri normaldir, meşrudur” Yasin Aktay AKP milletvekili sonra genel başkan yardımcılığı yaptı. Bu ve buna benzer yüzlerce örnek verilebilir. Benim partimden, her hangi bir milletvekili arkadaşımın, her hangi bir partili yetkilimizin buna benzer bir tane beyanının çıksın ortaya koysunlar o insanların samimiyetlerine ben inanacağım. 
BAHAR AYVAZOĞLU’NA SERT CEVAPLAR
Burada beni en çok üzen, bir Trabzonlu olarak bırakın Milletvekili kimliğimi.. Bahar hamım AKP Milletvekili olmuş ama Trabzonluları ve Trabzon’u hiç tanıyamamış. Bakın bu topraklar, her siyasi görüşten insan çıkarır, sağcı çıkar bu topraklardan, solcu çıkar ama vatan haini asla çıkmaz. Bahar hanımın önce bunu öğrenmiş olması lazım. Trabzon Milletvekili olarak kendi hemşerilerini, bölücülükle, terör örgütü yandaşlıkları ile suçlaması bu topraklara bu topraklarda yaşayan insanlara ayrım yapmaksızın her birimiz için söylüyorum atılacak en büyük iftiradır. Bunu asla kabul etmiyorum. Ne kendi adıma, ne de her hangi bir Karadenizli, Trabzonlu hemşerim adına. Bahar hanım önce Karadeniz insanının vatan severliğini, duruşunu, terör örgütlerine bakışını öğrensin. Ondan sonra ben ya da diğer Trabzonlu hemşerilerimi bu sıfatlarla anmaya çalışsın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok, biz kendimizi biliyoruz. Her sıkıştıklarında bu tür yalanlara başvurmalarını, Türk siyaseti adına bir utanç olarak görüyorum” dedi.