Kaya, “ ‘Yılsonu trafo bağlanacak, sorun giderilecek’ sözlerine rağmen, trafo üç yıldır yerine konulmadı. Bir trafoyu yerine koymak bu kadar zor mudur? Bu insanlar neden elektriksiz bırakılıyor. Buradan, Çoruh AKSA yetkililerine sesleniyorum ve Hıdırnebi Yaylası'ndaki elektrik sorunun bir an önce çözülmesi için göreve davet ediyorum” dedi.

Trabzon turizminin gözde merkezlerinden biri olan Akçaabat İlçesi’ne bağlı Hıdırnebi Yaylası’nda, yıllardır elektrik sorunu yaşanıyor. Sorunun bir an önce çözülmesi için elektrik dağıtım şirketine çağrıda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi: HIDIRNEBİ YAYLASI SAKİNLERİNİN SESİ NEDEN DUYULMUYOR?

“Trabzon turizminin gözde merkezlerinden biri olan Akçaabat İlçemize bağlı Hıdırnebi Yaylamızda yıllardır devam eden elektrik sorunu bir türlü çözülmüyor. Çözülmediği için de yayla sakinleri büyük mağduriyetler yaşıyor. Voltaj yetersizliğinden buzdolabı, çamaşır makinesi hatta televizyonlar dahi çalışmıyor. Burada yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın buzdolaplarındaki yiyecekleri, içecekleri, süt ve süt ürünleri ekşiyor, bozuluyor, tüm emekleri heba oluyor. Aslında sorunu çözecek trafo gelmiş fakat ne hikmetse bir türlü yerine takılmıyor. Elektrik dağıtım yetkililerinin ‘Başvuru programı alındı. Yılsonu trafo bağlanacak, sorun giderilecek’ sözlerine rağmen bu trafo üç yıldır yerine konulmadı. Bir trafoyu yerine koymak bu kadar zor mudur? Hıdırnebi Yaylası sakinlerinin sesi neden duyulmuyor ve bu insanlar neden elektriksiz bırakılıyor. Buradan, Çoruh AKSA yetkililerine sesleniyorum ve Hıdırnebi Yaylası'ndaki elektrik sorunun bir an önce çözülmesi için göreve davet ediyorum.”