Ziyarette CHP ekibini TGC Başkanı Erden Küçük ve basın mensupları karşıladı. Başkan Hacısalihoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü de Kutladı. 

 
Gazeteciler Cemiyeti’nin tadilatıyla ilgili de inceleme ve değerlendirmelerde bulunan Başkan Hacısalihoğlu, mimarisi ve tarihiyle önemli bir bina olduğunu söyleyerek merkezi konumda bulunmasının ise basın mensuplarının işlerini kolaylaştırdığını belitti.
Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: “Trabzon’da basının yeri oldukça önemli. Özgür ve tarafsız olarak bilgi paylaşımı yapıyorlar. Trabzon basını ülkede gerçekten önemli bir yere sahip. Ancak yazılı basın teknolojinin gelişmesiyle biraz daha geri planda kalmaya başladı. İnternet medyası da gittikçe hızlanıyor.”
Trabzon’da çevre yolunun kesinlikle yapılması gerektiğini belirten Hacısalihoğlu, “Çocuklarımız büyüyor ve onların bu şehirde gelecek yaşlarda kalabilmeleri için şehrimizi geliştirmeliyiz. Gerek Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yaptıkları güzel çalışmaları destekliyorum. Ben de bu şehrim bir evladıyım. Güney Çevre Yolunun yapılması gerek. Şehri güneye doğru büyütürsek yollar, hastaneler, eğitim kurumları ve birçok yapılaşma olacak. Üniversite mezunları bu şehirde kalmalı ve bunun için mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
TGC Başkanı Ersen Küçük de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.