CHP Trabzon Eski İl Başkanı Hayatını Kaybetti


CHP Trabzon Eski İl Başkanı(1975-1977), 22. Dönem Milletvekili, SODEP'in kurucularından diş hekimi Halil Akyüz, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. 
CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Akyüz'ün babasının amcasının oğlu olan Halil Akyüz, bu sabah saatlerinde Antalya'daki evinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Trabzon ve ülke siyasetine büyük katkıları olan Akyüz'ün ölümü siyaset dünyasında büyük üzüntü yarattı. Akyüz'ün cenazesi, yarın ikindi namazına müteakip Trabzon'un Of ilçesindeki Çarşıbaşı Büyük Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek.  
HALİL AKYÜZ KİMDİR
1938 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Of'ta bitirdi. Lise eğitimini döneminin en önemli liselerinden biri olan Trabzon Lisesi'nde tamamladı. Lise eğitiminin ardından üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi. Öğrenciliği sırasında CHP Bakırköy Gençlik Kolu Başkanlığı görevini yerine getirdi. 1960 yılında Zeytinburnu CHP Gençlik Kolunun ilk kuruluşunu gerçekleştirdi.1962 yılında İsviçre'ye yerleşti. 1962-1965 yılları arasında Bern Büyükelçiliği'nde henüz 24 yaşında iken başladığı Çalışma Ateşeliği görevini sürdürdü. 1975-1977 tarihleri arasında CHP Trabzon il başkanlığı yaptı. 12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra, siyasi partilerin faaliyetleri yeniden başladığında siyasi yaşama geri döndü. 1983 yılında SODEP (Sosyal Demokrasi Partisi)'nin merkez kurucusu oldu.İhtilal konseyi tarafından veto edildi. Vetolar kalktıktan sonra tekrar SODEP'in Merkez Karar Yönetim Kurulunda görev aldı.SODEP ve Halkçı Parti'nin birleşmesinden ortaya çıkan SHP (Sosyal Demokrat Halkçı Parti)'nin genel sekreter yardımcılığı görevini yürüttü.1990 Eylül'üne kadar Parti Meclisi ve MKYK üyesi olarak görev yaptı. Bir süre ekonomik nedenlerden ötürü, çalışmak için Ankara'dan ayrıldı.1999 yılında tekrar Ankara'ya döndü ve 2001 yılında yapılan kurultayda Parti Meclisi Üyeliğine seçildi.