CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'ın basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 
İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul seçimlerinde destan yazdığını ifade eden Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yerel seçimler döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun İmamoğlu'na yaptığı Pontus suçlamasının akabinde kendisine bir kitap gönderdiğini söyledi. 
Göksu'nun Trabzonluları tanımadığını ifade eden Kaya, tanımasına yardımcı olmak için gönderdiği kitabın içeriğinden şöyle bahsetti; "Sevgili Kardeşim Ekrem İmamoğlu, inanılmaz bir başarı hikayesi yazdı ve yazmaya devam ediyor. Gurur duyuyorum bir Trabzonlu olarak, sizler de gurur duyuyorsunuzdur. Yıpratma çabaları oldu, olacaktır da. Mehmet Tevfik Göksu'nun çabaları boşunadır. Seçim döneminde yaptığı suçlamalar sonrasında kendisine bir kitap gönderdim. Tevfik Göksu Trabzon'u bilmiyor, Trabzonluları tanımıyor. Trabzonluların Milli Mücadelede, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri fedakarlıkları bilmiyor. "Milli Mücadelede Trabzon halkı" adlı bir kitap var. Solaklı Vadisi'ndeki direnişi anlatan, Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyetlerinin ilk örgütlendiği yerin Trabzon olduğunu anlatan bir kitap var. O kitabı aldım, imzaladım ve o beyefendiye gönderdim. Trabzon insanı nasıl mücadelelerde bulunmuş, vatanı ve toprağı için neler yapmış oku öğren, ondan sonra Trabzon'la ilgili söz söylerken daha dikkatli ol. Umarım okumuştur ve eksikliklerini gidermiştir" dedi.