CHP Milletvekili Kaya 3 Ölümcül Hata Yapılmış 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl binasında basın açıklaması yaparak Araklı’da devletin ihmali olduğunu öne sürdü

Kaya şunları söyledi;

Doğaya acımasız davranıyoruz. Doğada bir biçimde bize bunu ödetiyor.

Katlettiğimiz ormanlar, kuruttuğumuz dereler, HESler..

Bütün bunların bedelini doğa bize ödetiyor.

Bu akılsızlık devam ettiği sürece.. Bunlardan maalesef ders almıyoruz, ülkeyi yöneten irade bişey yapmıyor. Gerekli tedbir alınacak deniyor fakat maalesef tedbirler alınmıyor.

Orada gördük. Gittik. İki derenin birleştiği noktada bir yerleşim yeri kurulmuş. Bakkallar, devasa bir okul kurulmuş! Evler var. Burada bu yapılaşmaya nası müsade edilmiştir? Bu sadece oraya özgü birşey değil. Maalesef tüm Karadeniz’de böyle.

Dere yataklarını hep imara açtık. O dereler günü geldiğinde taşıyor. Günü geldiğinde bunu bize ödetiyor.

Bir şey hiç konuşulmadı bahsedilmedi.. Günlerdir bu bölgede meteoroloji uyarı yapıyor. Meteoroloji şurada aşırı yağışlar, şurada sel olabilir tedbir alın diyor. Bakın bu sel felaketinin yaşandığı gün 17 Haziran, meteoroloji genel müdürlüğü ‘kuvvetli yağış’ uyarısı diyor.

Diyorki, Aman dikkat eden felaket yaşanabilir. Tamda felaketin olduğu gün. Devlet uyarıyı yapıyor ama bazı devletin kurumları bunu dikkate almıyor.

İşçi arkadaşlar çalışmak üzere görevlendiriliyor.

O ölen arkadaşların çoğu 3-4 gün önce ufak çapı heyelan olduğundan orada çalışıyorlar. Bazı DSİ çalışanları orada dere yatağında çalışma yapıyor. 3-4 gün önce selle ilgili çalışma yapıyorlar.

Kar yaparken kar çalışması yapılmaz! Sel uyarısı varsa aynı gün sel çalışması heyelan çalışması yapılmaz!