Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Aralık ayı toplantılarının ilk oturumu bugün yapıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç Başkanlığında, Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş,CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Hizmet-İş Sendikası Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ,meclis üyeleri ve ilgili birim amirleri katıldı. 
Mecliste ilk olarak Başkan Av.Ahmet Metin Genç, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirirken ardından, meclis üyeleri gündem dışı söz alarak Trabzon’un sorunlarını dile getirdi. 

 
ZORLU;MARAŞ VE UZUNSOKAK’TA KÖTÜ KOKULAR.. 
Uzunsokak ve Maraş Caddesinde son günlerde yaşanan kötü koku olayını Ortahisar Belediye Meclisinde gündeme getiren CHP’li üye Cüneyt Zorlu, “Ters rüzgarların başlamasının ardından Uzunsokak ve Maraş’a mazgallardan kötü kokular geliyor. Birkaç günlük çalışmayla yapılabilecek konuyu arkadaşlar çözmek için uğraşmıyor. Eğer çözümü bilmiyorlarsa bizler teknik olarak yardımcı olabiliriz. İnsanlar burunlarını kapatarak geçmek zorunda kalıyor.  Eski yerleşim bölgelerinde Karakullukçu döneminden beri alt yapı çalışmaları yapılmıyor. Yeni yerleşim yerlerinde tabi yatırım yapıyorsunuz” diye sordu.. 
TRABZON’DA ASBESTLİ BORU.. 
Trabzon’da bir süredir tartışma konusu olan Asbestli boru iddiasını mecliste gündeme getiren CHP’li üye Cüneyt Zorlu, “60 km asbest boru döşenmiş bulunmaktadır. Bütün Türkiye’nin her tarafı bu boru fabrikalarıyla döşendi. Şehrimizde de 60 km boyunda ishale hatlarında asbest boru vardır. Bunun ticaretini yaptığım için bana kimse bunun yok olduğunu söylemesin. Bizleri kanser hastalığı tehdidi ile karşı karşıya bırakıyor. Büyükşehirin çalışma yaptığını duyuyoruz ama çok geç kalıyoruz” dedi.