CHP'li Ahmet Kaya; Trabzon'a ve Trabzonluya Laf Söyletmem 
CHP'li Ahmet Kaya: Ben Trabzonlu’yum, Trabzon’un evladıyım. Bundan da onur duyuyorum.
Trabzonlu kimliğim benim için her şeyden önde gelir. Trabzon’a ve Trabzonlular’a laf söyletmem!
Trabzon, milli mücadelemizin ilk başladığı yerlerden biridir.

Kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasında Trabzon′un ve Trabzonluların payı büyüktür.

Vatanı savunmak için yurdun dört bir yanında örgütlenen "Müdafa-i Hukuk" cemiyetlerinin en güçlüsü Trabzon’da kurulan Trabzon Müdafaa-i Hukuk Cemiyetidir.

Trabzon Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti öncülük ettiği mücadele fikrini, süratle çevre il ve ilçelere yaymış üzerine düşen görevi büyük bir vatanseverlikle yerine getirmiştir.

Ayrıca Trabzonlular gerçekleştirdikleri çalışmalar ile Erzurum Kongresi’nin toplanmasına da öncülük etmişlerdir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “İlk defa Samsun’a ayak bastığım zaman bana gönül gücü veren vatandaşlarımın ilk safında Trabzonlular’ın bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya büyük kanlı savaşında, üçüncü tümen ile yetişen Trabzon çocuklarının savaş alanında gösterdikleri fedakârlıkların kıymetli anısı daima aklımda işlenmiş kalacaktır.” diyerek Trabzonlular’ın vatan sevgisine ve milli mücadele ruhuna dikkat çekmiştir.

Trabzon’un yüz karası olarak gördüğümüz Fesli Kadir gibi bir meczubun yaptığı hıyanet içindeki açıklamalar nedeniyle Trabzonlular’a söz söylenmesini asla kabul etmem.

Bırakın CHP milletvekilini, hiçbir CHP’li de, hiçbir Trabzonlu da bunu kabul etmez.

Milletvekili arkadaşımız da; yaptığı düzeltme açıklamasıyla asıl niyetini ortaya koymuş, Trabzonlular’ı incitecek bir tutum içerisinde olmadığını, olamayacağını ifade etmiş ve tüm Trabzonlular’dan özür dilemiştir.