Hacısalihoğlu ;Annemiz Ayşe BÜLBÜL’ün tavrı ve düşünceleri ziyaret hakkında ne ise bizim fikir ve düşüncelerimiz de odur. Ziyaretin amacını ve hedef kitlesini halkımız anlamıştır. İlkelerinden biri laiklik olan, kutsal değerleri siyasi amaçlı kullanmayan CHP; teröre karşıdır, teröre destek vermez ve terörden medet ummaz. Bölge ayırt etmeksizin vatandaşlarının sorununu çözmek için uğraşır ve bu yönde politikalar geliştirir. Göçmen ve mültecilerin sorunları kadar iktidar partisinin halkın sorunlarını önemsemesini ister.


AK Parti iktidarından önce bu ülkede terör sıfırlanmış ve barış ortamı hâkimdir. Bölgemizdeki terör olayları AKP iktidarı döneminde yaşanmıştır. Yani, terör Karadeniz’e inmiştir. Yine Genel Başkan’ımıza Karadeniz Bölgesi’nde terör saldırısı olmuştur. AKP döneminde açılım politikası izlenmiştir. Dolmabahçe Sarayı’nda terörle pazarlık yapılmıştır. Terör örgütü elebaşları devletin resmi kanalında açıklama yapmıştır. Şehirlerimizi hendek savaşları ile Türk Ordusu savaşarak geri almıştır. Bir dönem AKP’de Başbakanlık yapmış kişinin açıklamaları, terör saldırıları ile oyumuzun artığı yönündedir. Bitsin bu hasret diye beyanatlar verilerek terör örgütleri ile birliktelik yapılmıştır.
Ayrıca, HDP’nin kapatılması konusunda iktidar partisi milletvekillerinin herhangi bir suç duyurusu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılarının soruşturma dosyası bulunmamaktadır. HDP hazineden yasal olan seçim yardımını almaktadır.
Halkımızın büyük çoğunluğunun ekonomik yardımlarla geçinmekte olduğu, bu konuda baskıya uğradığı bilinmektedir. Şehit annesinin haklı hissiyatı ve düşünceleri ne ise, gösterdiği tutumu da halkımız anlayacak kadar zekidir. İktidar partisi milletvekili halkımızın çoğunluğunu ilgilendiren ekonomik sorunların çözümünü öneren açıklamalarla gündeme gelmelidir. Bölücü ve ayrıştırıcı açıklamalardan kaçınmalıdır. Yapılan açıklamalarla şehit yakınları siyasi rekabetin taraftarı gibi gösterilmemelidir.
Halkımız annemizin hassasiyetini, içinde bulunduğu şartları değerlendirecek kadar bilinçlidir, bu konularda tecrübelidir.  Acılı bir annenin içinde bulunduğu şartlara göre durum değerlendirmesinden bir milletvekilinin hemşerilerinin bir kısmını terör destekçisi gibi göstermesi, kamuoyu oluşturması üzücüdür. Terör bu halkı ve ülkeyi bölememiştir. Terörün yapmak istediğini bir milletvekili yapmamalıdır, milletvekili sorumluluğunu taşımalıdır. Halkın gerçek sorunları ile ilgilenmelidir.
Trabzon insanı hırçın ve onurludur. Merttir, vatanseverdir. Bütün değerlerine bağlıdır. İradesini hiç kimseye teslim etmez. Önderleri liyakatli ve bilgilidir. Tevazulu ve delikanlıdır. Sorunları hür iradesi ile çözendir.
Bayramlar barışın, hoşgörünün ve anlayışın hâkim olduğu geleneklerimizdendir. Kabir ziyaretleri bayram geleneğimiz, dinimizin öğretilerindendir. Milletvekillimiz diğer şehitliklerimizi ziyaret etmeli ve muhalif parti yöneticilerini de davet etmelidir. İnsani ve medeni olan budur. Tüm halkımızın Kurban Bayramını kutlar, saygılar sunarız.
Kamuoyuna duyurulur.