CHP İl Başkanı Güzide Uzun: 9 Yıldır zaten Uyuyor ve Rüya Görüyorsunuz Uyanın Artık


Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ‘Trabzon rüya şehir olacak’ ifadesini kullanmış. Biz de diyoruz ki, 9 yıldır zaten uyuyorsunuz! Sadece rüya görüyorsunuz uyanın da; sahilde halkın yürürken gözlerden kaçmayan ve soluduğu lağım kokusunu duyun, trafikteki karmaşayı görün. Başlanacak diyerek övünüp çivi dahi çakmadığınız Değirmendere, Atapark, Söğütlü kavşaklarını izleyin. İtfaiyeleri elinden alınan ilçelerimizin yıllarca itfaiye verilmediği için yanan evlerini, tarihi Cephaneliğin görüntüsünü kesen inşaatı, bizim yol ağımızda ilçe belediyelerin ağında ‘onlar yapsın’ dediğiniz grup yollarının iç acısı halini görün. Boztepe ve Söğütlü futbol sahalarının yok ederek bina yapımına müsaade ettiğiniz imar rezaletini görün.
 
 
Bu şehire itfaiye kavşağındaki ucube üstgeçidi, 18 madde mağdurlarını, Avrasya Pazarı ve Sebze ve Meyve Hali esnafının umutsuzluğunu siz yaşattınız.  Ne kadar acıdır ki, bunca trafik sorununa rağmen Ulaşım Master Planı’nı 9 yıl geçmesine karşın yapmadınız. Ortahisar Belediyesi ile karşılıklı kısır çekişmelerinizden, mahkemelerinizden Trabzon’a hizmet engellendi, sorun çözme yerine sorun yaratmayı ilke edindiniz.
 
 
Trabzon’un rüya şehri olabilmesi için Trabzon-Erzincan ve Trabzon Sarp Demiryolu’nun yapılarak Trabzon Limanı’nın uluslararası pazarlara bağlanması gerekmez mi?
Şehirdeki dolmuş sorunun çözülmesi ve bu şehrin kaldırımlarından her gün dizilen insanların çilelerinin bitirilmesi için şehir içi raylı sistem yapılması bu çağda bir şehrin gerekliliği değil midir? Ayrıca Kanuni Bulvarı’nın bir türlü bitirilememesi bu kadim kente yaptığınız en büyük kötülük değil midir? Bunun yanında Güney Çevre yolunun bu şehir için artık bir gereklilik ve vazgeçilmez olduğunun ne zaman farkına varacaksınız?
 
TOKİ’nin yarım kalan projelerinin bitirilmemesi özellikle Çömlekçi Projesi’nin yıllardan beri seçim zamanlarında söz verip bir arpa boyu yol alamadığınız kentsel dönüşüm projesi hem oradaki vatandaşların mağduriyetine hem Trabzon’un en gözde yerinin bu atıl haliyle kalmasının şehrimiz ekonomisine yaşattığı kayıpları ve şehrimize ziyarete gelen turistlerin tüm bu kötü görüntülerden rahatsız olmadıklarını mı sanıyorsunuz? ‘Rüya kent’ dediğiniz olsa olsa karabasan denilen korkunç rüyayı yıllardır gerçekte Trabzonlulara yaşattınız. Trabzon’un gerçek sahipleridir umudu yeşertecek olan ve Trabzon’u tarihten gelen misyonuna kavuşturacak olan