Bu gün burada CHP olarak grup kararımızı  açıklayacağım. 
Covit-19 salgını sebebiyle  Belediyelerde yaşanan ekonomik sıkıntıları biliyoruz.  Genel olarak belediye gelirlerindeki, özellikle de emlak vergisi, su ve diğer gelirlerdeki azalma ülkedeki tüm belediyeleri zor duruma düşürmüştür.  Bu gün burada olağanüstü olarak ve kredi yetki talebi  gündemiyle toplanmamız da  Ortahisar Belediyemizin de bu ekonomik sıkıntıları fazlasıyla yaşadığını  ortaya koymaktadır. 
Fakat belirtmek isterimki  krediyetkisi talebi proje esasına dayanır.Yani borçlanmalar proje bazında  olmalıdır.  Bugüne kadar olduğu gibi  bu günde hangi proje, yatırım ve ödemeler için  borçlanma yetkisi istendiği net olarak açıklanmalıdır. 
Bu borçlanmaakvaryum ,seyir terası  gibi devam eden projeler için mi yoksa personel ödemeleri orbel şirketinin ödemeleri,  piyasa borçları gibi öncellikli  borçlar için mi istenmektedir onuda bilemiyoruz .
 Ayrıca iller bankasından teminat mektubu almak istemeniz her zaman söylediğiniz gibi artık yüksek kredibilitenizinkalmadığı anlamına mı gelmektedir.
İller bankası belediyemize kredi vermediği için mi teminat  mektubu kullanarak özel ya da kamu bankalarından kredi almak istenmektedir.
Egeralabiliyorsak  niye daha yüksek faiz vererek  özel bankalardan kredi alabilmek için  teminat mektubu istiyoruz.

Ya da daha düşük faizle özel  bankalardan  kredi alabileceğiniz  anlaminagelirki buna ıhtimalvermiyorum
Alacağınız kredi ve teminat miktarı niye belirtilmiyor 
Ucunu açık bırakmanız bu yetkiyi devamlı kullanacağınız  anlamına  gelir.
Banka faizlerinin düştüğü  bu günlerde  mademki teminat mektubu için  yetki isteniyor. Bunu eski yüksek faizli borçların  faizini yıl  değişikliği  yapmadan düşürülmesi için  kullanmanızı beklerdik. 
Normal bir dönemde böyle bir borçlanma talebi gelmiş olsaydi buna kabul dememiz asla mümkün olamazdı.  Fakat Biz Ankara, İstanbul gibi CHP li belediyelerin meclislerde yapılanları da çok iyi görüyoruz.
Ama Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak o şekilde davranmamız mümkün değildir 
 Sonuç olarak bu olağanüstü durumda her belediyenin vatandaşına yardım yapmak için çırpındığı  bu sıkıntılı  günlerde   gelirleri azalan  ve olanını da  toplayamayan belediyemizin bu talebine grup olarak evet diyeceğiz. Çünkü sosyal demokrat bir parti olarak halkımızın mağdur olmasına seyirci kalmaya vicdanımız müsaade etmez