Çevre ödülleri  sahiplerini buldu
Genç: En temiz çevrede yaşamak herkesin hakkı
Ortahisar Belediyesinin düzenlediği Hanımlar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama, Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama ve Ortaokullar Arası Ortahisar'da Çevre Temizliği ve Geri Dönüşüm konulu kompozisyon yarışmalarının ödül töreni yapıldı. Yarışmaya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.
Ödül töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, en temiz çevrede yaşamanın herkesin anayasal hakkı olduğunu söyledi.
Ortahisar'da her ay 900 ton atığın toplanarak geri dönüşüm merkezlerine gönderildiğini ve bunların tekrar ekonomiye kazandırıldığını belirten Başkan Genç, "En temiz çevre anlayışını geleceğe taşımakla yükümlüyüz. Evvele biz yükümlüyüz, çevre müdürlükleri ve herkes. Temizlik işleri bizim görev alanımızdadır ama temiz çevre bilinci hepimizin sorumluluğundadır. Yeryüzünü geleceğe, çocuklarımıza bir miras olarak değil de onların emaneti olarak bırakma bilincinde olmamız lazım. Göreve geldiğimiz andan itibaren çevre müdürümüzle çok güzel bir ahenk yakaladık. İstiyoruz ki, şehrimizin merkez ilçesi olan Ortahisar'ımızı en temiz ilçe olsun. Müdürlüğümüz 438 mesai arkadaşlarımızla birlikte şehrimizi temiz tutmaya çalışırken diğer yandan mahallelerimiz de 'Mahallem Temiz Kalsın' kampanyaları yaparak ayrı bir farkındalık oluşturuyoruz. Şu anda Ortahisar'da 800 noktada yarışmasını yaptığımız geri dönüşüm konteynırlarımız var. Her ay bunlardan 900 ton civarında toplanarak geri dönüşüm alanlarına gidiyor ve onlar yeniden hayata kazandırılıyor. Bu bilinci hakim kılmamız lazım." dedi.
"ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAK ZORUNDAYIZ"
Ortahisar'da okullara, muhtarlıklara, eczanelere ve alışveriş merkezlerine geri dönüşüm kutuları yerleştirildiğini kaydeden Başkan Genç, "En temiz çevrede yaşama hakkı hepimizin anayasal hakkıdır. Biz de bir taraftan vazifemizi ifa etmek bir taraftan da geleceğimizi devredeceğimiz yavrularımıza bu bilinci aşılamak zorundayız. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu yarışmalar çerçevesinde çocuklarımızın okuduğu okullara geri dönüşüm kutuları gönderdik. Bunun yanı sıra alışveriş merkezlerine, muhtarlıklarımıza ve eczanelerimize bunları dağıttık. Bu şekilde bu bilinci oluşturmaya ve temiz çevreyi sağlamaya çalıştık. Atık yağ konusunda hanımların çok büyük gayreti var. Onları tebrik ediyorum. Bir gayret ortaya koyuyorlar. Bu ödüllü yarışma da onları motive ediyor. Bu çevre bilinicini oluşturulması adına. Yavrularımızın zihinde oluşturdukları çevre bilincini, çevre anlayışını ve görmek istedikleri çevreyi anlattıkları kompozisyonlarla beraber bu yarışmaya katıldılar. Ve ödüle layık görüldüler. Ben onların hepsini ödüle layık görüyorum. Çünkü biz onlara bu çevreyi emanet edeceğiz. Onlar inanıyorum ki, bizden daha büyük hassasiyet göstererek daha temiz bir çevre, daha temiz bir şehir ve dünya hayaliyle bayrağı ele alıp yola devam edecekler. Ben bir kez daha Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum. Ve programımıza teşrif eden TBMM Çevre Komisyonu'nda bizleri temsil eden milletvekilimiz Muhammet Balta'ya teşekkür ediyorum. Bu yarışmalarda emeği geçen herkese, sizlere teşekkür ediyorum. Ödül alan almayan bütün katılımcıları kutluyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle  selamlıyorum." diye konuştu.
"YEREL YÖNETİMLERE GÖREV DÜŞÜYOR"
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta ise konuşmasında AK Parti'nin Türkiye'nin çevre sorunlarının çözümü için büyük bir mücadele verdiğini belirterek, " Dünya Çevre Günü'nün hepimizi adına insanlık adına kutlu olmasını diliyorum. Allah'a şükürler olsun bizler Türkiye'de çevreyi ve sorunlarını ön plana aldık. Ve Türkiye'de havamız, suyumun toprağımızın temiz olmasıyla birlikte insanlığın daha iyi yaşayacağı bir çevre oluşturuyoruz. Allah'ın bize bıraktığı bu doğal güzelliklerin resmini değil aslını çocuklarımıza bırakmak için hep beraber mücadele ediyoruz. İnsanların, hayvanların her şeyin daha temiz bir çevrede yaşaması için çalışıyoruz. Burada en büyük görevi yapacak olan yerel yönetimlerdir. Ben, Ortahisar Belediye Başkanına bu çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum." dedi.
"TÜRKİYE, GEÇMİŞTE İYİ BİR SINAV VERMEDİ"
Türkiye geçmişte çevresel sorunlarla alakalı çok iyi sınavlar vermediğine vurgu yapan Muhammet Balta konuyla alakalı şu örnekleri verdi: İstanbul gibi metropol şehirde insanlar maske ile dolaşırdı. Çöp dağları patlıyor ve insanlarımız ölüyordu. Astım hastaları İstanbul'da yaşayamazdı. Denizlerimiz ağlıyordu. Haliç, kokudan geçilmezdi. Bütün bu çevre duyarlılığı konusunda bize önderlik eden ve İstanbul'u çevre konusunda yaşanabilir hale getiren cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanımız metropol şehri temizleyerek bütün Türkiye'ye örnek oldu. Çevre sadece havadan ibaret değildir. Hava, su ve toprak hepsini içerir. Havanın temiz olabilmesi için yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye koyduk. AK Parti bundan sonra da çevre konusunda daha büyük adımlar atacaktır. Ben bir kez daha bu yarışmalarda emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Hepimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.
Ortahisar'da Çevre Temizliği ve Geri Dönüşüm' konulu kompozisyon yarışmasında birinciliği elde eden Bener Cordan Ortaokulu'ndan Selin Daşdemir'e notebook,
'Hanımlar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması'nda birinciliği elde Remziye Öztaş'a televizyon ödülü verildi. Geleneksel Atık Pil Toplama Yarışması'nda ise birinciliği İsmetpaşa İlkokulu elde etti. Okula masa tenisi ödülü verildi. Ayrıca yarışmalarda dereye giren herkese teşekkür belgesi takdim edildi.