Eski Kalkınma Bakanı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ziyaretinde Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi eşlik etti.
CEVDET YILMAZ ‘Cennete gittiğinizde yabancılık çekmeyeceksiniz’

Eski Kalkınma Bakanı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Akçaabat Belediyesi’ndeki ziyaretinde yaptığı konuşmada “Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim ve ekibiyle birlikte bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Trabzon’umuz tarihi değerleri olan bir şehir. Tabiatı ve coğrafyası gerçekten çok güzel. Diğer taraftan da insanı çok değerli ve kıymetli. Geçmişte de Doğu Karadeniz’de Kalkınma Bakanı olarak çalışmalar yaparken ‘Doğu Karadeniz’in güzelliklerini görünce Cennete gittiğinizde yabancılık çekmeyeceksiniz.’ demiştim. Bu güzellik uluslararası olarak da fark ediliyor. Buna bağlı olarak da turizm ciddi anlamda canlanıyor. Yeşil yol projemiz ve tarihi yapıların restorasyonu da turizmin canlanmasında oldukça önemli bir role sahip.” dedi.
Yerel Kalkınmanın Öncüsü de Yerel Yönetimlerdir

Sürdürülebilir turizmin önemine değinen eski Kalkınma Bakanı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Turizmin sürdürülebilir olması için koruma ve kullanma dengesini iyi kurmamız lazım. Bir taraftan değerlerimizi koruyacağız diğer taraftan da insanlığın faydası için kullanacağız. Yerel yönetimler de bütün bu işlerde çok önemlidir. Yerel kalkınma dediğimiz bir kavram var. Sivil toplum kuruluşlarıyla iş dünyasıyla bütün ilgili taraflarla birlikte olmak üzere yerel kalkınmanın öncüsü de yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimlerin çalışmaları çok kıymetli. Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim de Akçaabat’taki turizm konusuna önem veriyor. Ben buna ’Ekonomik Belediyecilik’ diyorum. Bu da ekonomi için uygun bir ortam oluşturuyor. Turizminden tarımına, sanayisine varıncaya kadar bu yörenin kalkınması için belediyenin yaptığı çalışmalar bir anlamda ekonomik belediyecilik. Yaptıkları bu güzel çalışmalardan dolayı Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Bu çalışmaların katma değeri çok daha yüksek bir turizme vesile olmasını diliyorum.
Nitelikli Turisti Ülkemize Çekmemiz Gerekmektedir

‘Turizmde artık kişi başına düşen geliri artırmak daha önemlidir’ diyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “ Bu da nitelikli turisti buraya çekmekle mümkün olacaktır. Önümüzdeki süreçlerde bunu daha yüksek düzeylere çıkarırız. Bu süreçte turizmi geliştirmek için kaliteyi, konaklama süresini artırma, yapılan faaliyetleri ve gezilecek yerleri çeşitlendirme gibi çalışmalar Akçaabat’ın Trabzon’un hem de ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacaktır. Ak Parti olarak ‘Geçmişten kopmadan geleceğe yürümek.’ anlayışı içerisindeyiz. Bir taraftan tarihi, kültürel manevi değerlerimizi korumak diğer taraftan da modern hayatın gereklerini yerine getirip ülkemizi kalkındırmak. Geçmişine iyi sahip çıkan geleceğinde de sağlam bir zeminde yürümüş oluyor. Önümüzdeki süreçte belediyelerimizle ve yerel yönetimlerimizle ülkemizi gelişmişlik düzeyine taşımaya gayret edeceğiz. Genç bir başkanımız var. Başkanımız bu dönem Akçaabat’a güzel hizmetler yapacaktır. Kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.” Dedi.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise “Akçaabatımıza tekrar hoş geldiniz. Akçaabat 123 bin 500 nüfusa sahiptir. Ekibimle birlikte sizinle olmaktan mutluluk duyuyoruz. Akçaabat Belediyesi olarak günümüz şartlarında elimizden geldiğince faydalı işler yapmaya gayret ediyoruz. Akçaabat kültür, sanat, turizm ve spor şehridir. Turizme dönük yatırımlarımız var. Özellikle Ortamahalle’miz tarihi dokusuyla beraber Safranbolu Evleriyle yarışacak seviyededir. Yayla turizmine dönük yatırımlarımız var. Hıdırnebi Bölgesi’nin planlamasını bu dönem yaptık. Sahilde yürüyüş parkurumuz ve kafeteryalarla birlikte turizme dönük yatırım planlamalarımız var. Şehrin içerisinde turistin merkeze girebilmesi için düzenlemeler yapıyoruz. Akçaabat’ın coğrafi işaretli köftesi meşhurdur. Aynı şekilde horonumuz da meşhur. İlerleyen aylarda haftanın her günü bir saat horon oynayacak bir ekip oluşturacağız ve turistleri de horonu izlemek için merkeze çekmeye çalışacağız. Turizmi Akçaabat’a geliştirmeye çalışıyoruz. Özellikle yayla turizmimiz gelişmiş durumda. Kayabaşı Yaylası, Uçarsu, Hıdırnebi Yaylası gibi yaylalarımız var. Bu turizm güzergahları ile ilgili çalışmalarımız var. Alt yapı ile ilgili belediyecilik anlamında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizleri Belediyemizde görmekten çok mutluyuz. Burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; Eski Kalkınma Bakanı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Akçaabat’ın yaylalarını kapsayan Turizm Destinasyonu projesini sundu. Başkan Ekim Eski Kalkınma Bakanı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Akçaabat hatırası olarak maket tarihi Ortamahalle evlerinden hediye etti.