Bundan kurtulmak her şeyden önce topyekûn bir bağımsızlık vazifesidir.” dedi.
++++
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, yaptığı açıklamada Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin Türkiye’nin topyekûn egemenlik haklarına aykırılık oluşturduğunu söyledi.
ANTLAŞMA METNİ O GÜNÜN ŞARTLARINDAN BELİRLENDİ
Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin Türkiye’nin aleyhine bir antlaşma olduğunu belirten Çebi, “Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne baktığımıza antlaşma metninin o günün şartlarında belirlendiği açıkça anlaşılmaktadır.” dedi. 
BAĞIMSIZLIĞIMIZIN İHLALİDİR
Çebi, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin hem bölgede hem de dünyada güçlü bir ülke haline geldiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Montrö, ülke sınırlarımız içerisindeki bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ihlalidir. Montrö, cennet vatan ülkemiz içerisinde monte edilmiş habis bir urdur. Montrö vesayet odaklarının sevinci, mutluluğudur. Güçlü ülke, tam bağımsız ülke olmak egemenlik ihlallerinden kurtulmayı gerektir.”  
VESAYET ZİNCİRİNİ KIRDIK
Ak Parti iktidarı döneminde vesayet zincirlerinin birer birer kırıldığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Çebi, “AK Parti öncesinde Türkiye, vesayet zincirleriyle çepeçevre sarmalanmış,  atılım yapma fırsatı elinden alınmıştı. Hangi yöne dönse, hangi adımı atsa karşısında vesayet odaklarının engelleri, çıkmazları bulunuyordu. Aziz milletimizin teveccühü ile iktidara gelen AK Parti vesayet zincirini kırma adına büyük adımlar attı, atmaya da devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.
EGEMENLİK İHLALİ
Çebi, şöyle devam etti: “Bugün Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin Türkiye lehine olduğunu savunanlar ya gerçeklere gözleri kapatmış ya da vesayet odaklarının çıkarlarını savunanlardır. Ülkemizin incisi Boğazlar’da topyekûn egemen olabilmek mevcut antlaşmanın sunduğu şartlarda mümkün değildir. Boğazdaki geçişler Türkiye’nin çıkarlarına göre düzenlenmiyor. Çeşitli kılıflar uydurularak Montrö Boğazlar Sözleşmesi ihlal edilebiliyor. Türkiye, çıkarları doğrultusunda hareket etmeli; egemenliğini, bağımsızlığını sınırlandıran engelleri aşmalıdır.
HESABA ÇEKİLMELERİ GEREKMEZ Mİ?
Çanakkale’de destan yazarken Boğazlar’ı binlerce şehit kanı akıtarak aldık. Boğazlar, yurdumuzun bir parçasıdır. Atatürk, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni 20 yıl ile sınırlandırmak istemişti. Kıbrıs Rum Kesimi bize karşı almış olduğu S-300’leri Boğazlardan en ufak bir engelle karşılaşmadan, etrafı seyrederek geçirdiler. İstanbul’dan geçen gemilerin tek tek hesaba çekilmesi gerekmez mi? Burası Türkiye topraklarıdır. Bu sözleşme Türkiye’nin bütün haklarını elde ettiği bir sözleşme değildir. Günün şartlarına göre yapılmış Lozan’ın bir nebze iyileştirilmiş halidir. Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni savunanların tepkilerini Fransa, İngiltere yerine Türkiye’ye yöneltmeleri de son derece manidardır.”
ÇIKARLARIMIZI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Möntro Boğazlar Sözleşmesi’ne yönelik ifadelerine atıfta bulunarak konuşmasını sürdüren Çebi “Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Sözleşmesi'nden kararname ile çekildiği gibi Montrö'den de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir. Aziz milletimizden aldığımız güçle, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin çıkarlarına olanı savunmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.