Çebi yaptığı açıklamada ; AK PARTİ Genel Merkezimiz tarafından başlatılan kongre süreci itibari ile İl Başkanlığı gibi onurlu bir görev için şahsımın anılması ve çok değerli teşkilat mensuplarımızın, sivil toplum örgütlerimizin  Trabzon kamuoyunun teveccühünün oluşmasını memnuniyet ile karşıladığımı belirterek her defasında "Görevi başında  başarılı bir il başkanımız, meslek büyüğümüz Haydar REVİ Bey olduğu sürece kendisine destek olacağımı Partimizin vereceği her görevi emir telakki edeceğimi “net bir şekilde ifade etmiştim .

Gelinen süreçte 6 yıl gibi  başarılı bir dönem geçiren Saygıdeğer İl Başkanımız Haydar REVİ Bey ,Genel Merkezimiz tarafından verilen "Genel Merkez Teşkilat Başkanlığına Bağlı Koordinatörlük" görevinden dolayı il başkanlığına aday olmayacağını beyan etmişlerdir. 
Kendisine bugüne kadar davamıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Daha önemli bu görevde Rabbimden kolaylıklar diliyorum.

Teşkilatımızın çok Değerli Mensupları, bir çok badireyi zaferle taçlandırmış Kıymetli Dava Arkadaşlarım,
2001 yılında Kurucu Gençlik Kolları İl Başkanı olarak fiilen başladığım aktif görevime, il Başkan Yardımcılığı,Tanıtım Medya Başkanlığı,İl Genel Meclis Üyeliği, ORTAHİSAR Belediye Başkan Vekilliği görevlerinde bulundum ve halen devam eden Ortahisar Belediye Başkan Yardımcılığını görevini sürdürmekteyim.
Trabzon için 
ülkemiz için, 
İslam coğrafyası ve mazlum milletler için her ne şartta olursa olsun hizmet borcumuzun olduğu bilinciyle,davamız için bütün enerjimiz ve bütün heyecanımızla, var gücümüz ile çalışmak istek ve arzusu içinde  ile AK PARTİ Trabzon İl Başkanlığına aday olduğumu bir kez daha ifade ediyor, destek ve katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Selam, Sevgi ve Saygılarımla.