.Bir haftadır Trabzon dahil bütün şubeleri kapalı olan ''CANCRI''.Karşılık değeri olmayan elmas yüzük veya kolluk diye vatandaşa sattığı ürünleri geri almadığı sadece saadet zinciri gibi piyasadan para topladığı biliniyordu. Saadet zincirinde kolay para kazanma yöntemi olan arkadaşını getir daha fazla kazan politikası ile Trabzon ve diğer 5 İlde 110 Bin kişiye yakın kişiyi dolandırarak kaçtıkları sanılıyor. 
2021 yılında Türkiye’ de açılan firmanın sahibinin Ukraynalı DMYTRO PAVLENKO’nun olduğu iddia ediliyor.

Ayrıca alınan bilgilere göre sisteme kayıtlı kişi sayısı Türkiye Genelinde 110 bin kişi. Türkiye’ de Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olmak üzere 5 şubesi bulunan firmanın mağdurları ise bekleyiş içinde.

YETKİLİLERE ULAŞILAMIYOR
Dolandırıldıklarından şüphe duyan mağdurlar bir araya gelerek Telegram gurubu kurmuş durumda. Ayrıca mağdur olan binlerce kişi şirketten hiçbir yetkiliye ulaşamıyor...

TRABZON'DAKİ FAALİYETLERİ
Peki Cancri Trabzon'da nasıl faaliyetler bulundu?
Trabzon'daki ilk buluşmasını 11 Aralık 2021 tarihinde şehrin merkezinde bulunan 5 yıldızlı otelde gerçekleştiren Cancri firması, yaşlı ve gençlerin katıldığı toplantıda neler gerçekleştirdiklerini anlattı.

DÜKKAN TUTTULAR
5 yıldızlı otel toplantı yaparak alt kesimin güvenini kazanmaya çalışan şirket Cumhuriyet Caddesi'nde de dükkan açacaklarını söyledi.
Cancri şirketi Cumhuriyet Caddesi'nde bir dükkan kiraladı ve tabelasını taktı.

İKİNCİ KEZ TOPLANDILAR
Şirket ikinci toplantı olacağını duyurdu. Katılımcılara ve sistemdeki kişilere her getirdikleri kişilerden de para kazanacaklarını bildirerek tanışlarını toplantıya çağırmalarını söyledi.
Şirket 2. Toplantıyı yine aynı 5 yıldızlı otelde gerçekleştirdi. Burada sistemde nasıl para kazanabileceklerini anlattılar. Toplantı sonunda da katılımcılardan gelen başvuruları aldılar.

AVRUPA'DA DA AÇILACAKMIŞ
Uzun süre açılmayan dükkanın yaklaşık 2 ay önce açılışı gerçekleştirildi.
Hatta şirket yetkilileri kısa sürede 10 şehirde ve Avrupa'da 5 noktaya dükkan açacaklarını da bildirdi.

TRABZON'DAKİ MAĞDURLAR...
Bir kaç haftadır şirket yetkililerine ulaşamayan Trabzon'daki mağdurlar telegram grubunda bir araya gelerek paralarını geri almak için nasıl bir yol izleyeceklerini düşünüyorlar. Trabzon’da yüzlerce kişinin 10 bin ile 150 bin Tl arası milyonları aşan kayıpları olduğu tahmin ediliyor.