Meclise gündem dışı olarak İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu tarafından, Büyükşehir Belediyesinin ve bağlı kurumların tabelalarına T.C. ibaresi koyulması için yazılı önerge verildi. Mecliste okunan bu önergede Çakıroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Sözcüklerinin kısaltımı olan T.C. ibaresinin Büyükşehir Belediyesinin ve bağlı kuruluşların tabelalarına koyulmasını istediğini ifade etti. 
TÜRKİYE CUMHURRİYETİNİ RED VE İNKAR ANLAMINA GELİR
Önergede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her vatandaşın ismiyle gurur duyduğuna dikkat çekilerek, ““T.C.” rumuzunun kullanılması gereken yerde kullanılmaması, Anayasada yazan nitelik ve özellikleri ile Türkiye Cumhuriyetini red ve inkar anlamına da gelebilir.
“T.C.” rumuzunun kullanılması günümüz koşullarında ulusal bir kimlik refleksi olarak ortaya çıkmaktadır. Önemli olan “T.C.” rumuzunun doğru ve yerinde kullanılmasıdır.

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun gündem dışı yazılı olarak Büyükşehir Belediye Meclisine verdiği yazılı önerge aynen şöyle .

DAVUT ÇAKIROĞLU ; 
T.C.
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
MECLİS BAŞKANLIĞINA
 
KONU:T.C. ibaresinin Trabzon Büyükşehir Belediyesinin önüne yazılması Hk.                                                            
 
Geçtiğimiz dönemlerde hiçbir hukuki dayanak ve resmi karar bulunmaksızın “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresi bazı kamu kurum ve kuruluşlarıyla, bazı kamu iktisadi teşebbüslerinin adlarından ve tabelalarından kaldırılmıştır ve bu durum kamuoyunda rahatsızlık yaratmıştır.
“T.C.” rumuzu siyasal rejimiyle Türkiye Devletinin adı olan “Türkiye Cumhuriyeti” sözcüklerinin kısaltmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her vatandaşı ülkesinin ismiyle gurur duymakta, bu gururu gelecek nesillere taşımayı kendisine vazife bilmektedir.
“T.C.” rumuzunun kullanılması gereken yerde kullanılmaması, Anayasada yazan nitelik ve özellikleri ile Türkiye Cumhuriyetini red ve inkar anlamına da gelebilir.
“T.C.” rumuzunun kullanılması günümüz koşullarında ulusal bir kimlik refleksi olarak ortaya çıkmaktadır. Önemli olan “T.C.” rumuzunun doğru ve yerinde kullanılmasıdır.
“T.C.” rumuzu adında yer aldığı kurumun Devlete ait olduğunu ya da -vakıf üniversiteleri gibi- Devlet kurumları ile aynı hükümlere tabi olduğunu gösteren bir simge, dolayısıyla bir kamu hizmetinin bu nitelikte bir kurumca yürütüldüğünü ifade eden bir marka gibidir. Bu bakımdan “T.C.” rumuzu, her isteyenin kullanabileceği bir simge değildir. Yetkisi olmadan “T.C.” rumuzunu kullanan kişi ve kuruluşlar TCK 204. Madde “resmi belgede sahtecilik” ve TCK 262. Madde “kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi” suçunu işlemiş olabilirler. Buna karşılık görevi gereği “T.C.” rumuzunu kullanması gereken kişi ve kuruluşlar “T.C.” rumuzunu kullanmadığı takdirde TCK 257. Madde “görevi kötüye kullanma” ve 300. Madde “devletin egemenlik alametlerini aşağılama” suçunu işlemiş olabilirler.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasının önünde bulunan isim tabelasında Belediyenin antetli kağıtlarda kullandığı şekildeki ismi “T.C. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı” şeklinde yazmamaktadır. Örneğin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tabelasına kaldırılan “T.C.’’ ibaresi eklenmiştir. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı önündeki isim tabelasında “T.C.” ibaresinin kullanılmaması büyük bir eksikliktir.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait hizmet binalarında bulunan ve belediyenin isminin yazılı olduğu tabelalardaki isimlerin başına “T.C. ibaresinin eklenmesini öneriyorum.
Önerimin gündeme alınarak görüşülmesi için gereğini arz ederim.11.11.2019
  
İYİ PARTİ  Gurubu adına                                   
Davut ÇAKIROĞLU  
Gurup Başkan Vekili