Çakıroğlu, “Oraya alt yapı yapamayan TİSKİ suyu keserek çözüm üretemez. Sen insanları suyla, sularını keserek terbiye edemezsin.  21. Yüzyıldaki vizyon belediyecilik bu mudur? Bu tip uygulamalarla mı belediyecilikte uçuyoruz? Evlerinde insanların abdest alacak suyu yok. Yüzünü yıkayacak suyu yok. Nasıl bir anlayıştır bu ! Peki bu çözümü bulan TİSKİ insanlar çeşmeden evine su taşıyınca çıkacak olan atık suyun ağzını da tıkayacak mı? Nereye akacak bu su?! Sen suyu bağlamışsın ama kanalı bağlayacak yerin yok ! Böyle şey olur mu?” dedi.
ALT YAPIYI YAPACAK OLAN MÜTEAHHİT DEĞİL TİSKİ’DİR !
TİSKİ’nin 212 tane dairenin suyunu kestiğini hatırlatan Çakıroğlu, “Bu sitedeki binalara eğer  şantiye suyu bağlanmışsa o zaman 212 kişinin saatini hiç taktırmayacaklardı. TİSKİ neye göre su bağlıyor? Bir sürü belge istiyor. Deprem sigortasından, tapuya, yapı kullanma izninden, ruhsatına kadar birçok şey istiyor. Yapı kullanma iskana açılmış olma demektir. Yapı kullanması yoksa 2 yıldır 212 aboneye TİSKİ yüksek fiyattan nasıl su satıyor? Bu binanın bir kanalizasyon bağlantısı yok, sular yüzeye akıyormuş deniyor. Eğer burada alt yapı mevcut ise bu buraya bağlanabilir. Var veya yok sonuçta pislik yoldan aşağıya, milletin bahçesine, balkonuna, terasına, yoluna akıtılmaz. Demek ki burada alt yapı yok. Bu alt yapıyı yapacak olan birincisi müteahhit değildir. Alt yapıyı yapmak TİSKİ’nin görevidir” dedi.
TİSKİ ‘SOKAĞA KANALİZASYON NEDEN AKIYOR?’ SORUSUNA CEVAP BULMALI
‘Trabzon’da bugün ruhsat verilen yerlerin hangisinde TİSKİ alt yapı yapmış da belediye buralara ruhsat veriyor?’ sorusunu soran Çakıroğlu, “Asıl bu soru cevaplanmalı. Alt yapı hizmetlerinin gitmediği yolun, kanalizasyonun, yağmur suyunun, elektriğin tamamlanmadığı yerlerde ruhsat veriliyor. Neye göre veriliyor bu ruhsatlar? Ayrıca bu TİSKİ’nin ilk defa karşılaştığı bir durum değildir. Şimdi TİSKİ kanalizasyonlarını yola akıtıyor diye 212 abonenin suyunu kesmiş. Kanalizasyonu alt yapısı varsa lütfen oraya bağlasınlar onu. Bugüne kadar sattıkları fiyattan satmaya devam etsinler ya da bu durumda olan yerlere gidip saat takmasınlar, bağlantı yapmasınlar. Diyecekler ki bizden öncekiler yaptı. Devlette devamlılık esastır. Geçmiş dönemde böyle yapıldı denerek milletin suyunu kesemezsin. Su kesmek kanunen de yasal değildir. Bu bir cezai müeyyide değildir. Bu insan haklarına aykırı bir işlemdir. Belediye burada insanlar otururken suyunu bağlamaya gitti, saat taktı, fatura düzenledi. Yıllardır böyle gidiyor. Ne zaman ki şikayet geldi suyunu kestiler. Açığa akan atık suyun çözümü musluktan geçen temiz suyun kesilmesi değil, oraya alt yapı yapılmasıdır. TİSKİ’nin asıl yapılması gereken neden sokağa kanalizasyon akıyor sorusuna cevap bulmaktır. Yapı kullanma alınmamışsa insanlara oraya iskana açmayacaktınız” şeklinde konuştu.
BAŞKOPARAN GİBİ GELİP SUYU KESMİŞLER !
Belediyenin kendi uhdesinde olan iş yerlerinin ruhsatları yokken insanlardan ruhsat aramalarını da sorgulayan Davut Çakıroğlu, “Önce kendi binalarına ruhsat alsınlar ben bunu kaç kez söyledim. Baş koparan gibi gelmişler suyu kesmişler. Ben bunu doğru bulmuyorum. Bu atık suyun sokağa akmasındaki sebep burada kanalizasyon alt yapısının olmamasıdır. Olsa zaten kaçak olarak bağlanmış olurdu. Tankerle siteye su gelirse binadan çıkan atık suyun önünü de kapattılar mı? Ona da mühür vurdular mı? Yoksa geçmişte olduğu gibi plastik tankerler mi koyacaklar? Bir öğrenci yurdunda bunu yapmışlardı. O da TİSKİ çözümüydü!? Millet gidip müteahhidin SGK borcunu mu ödeyecek?” dedi.
Çukurçayır’da vatandaşların müteahhit firmanın kusuru nedeniyle mağduriyet yaşamasını müteakiben TİSKİ Genel Müdürlüğüne verdikleri dilekçeler üzerine kanalizasyonu açıktan vatandaşın arazisine akan Bulvar Kent Sitesi'nin suları TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından kesilmişti. Kanalizasyonun aktığı yerdeki 1001 Evler Sitesi sakinleri TİSKİ Genel Müdürlüğüne defalarca dilekçe vererek kötü koku ve sinek problemi yaşadıkları için mağduriyetlerinin giderilmesini istemişti. TİSKİ ise mağduriyeti bir başka mağduriyet ortaya çıkarak çözme yoluna gitmiş oldu. TİSKİ bu kapsamda çözümü kanalizasyon akarı bağlantısı olmayan sitede bulunan 212 dairenin suyunu keserek buldu!!