Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmetleri, her kesim tarafından yoğun ilgi görüyor.  
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “7’den 70’e her kesimin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla başlattığımız danışmanlık hizmetlerinden olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bireylerin evlilikleri ve boşanmaları sırasında sorunların üstesinden daha rahat şekilde gelebilmeleri için aile, kadın, çocuk danışma hizmetimiz devam etmektedir. Uzmanlarımız tarafından verilen aile danışmanlığı hizmeti 5 ile 8 seans arasında gerçekleştirilmekte olup, aylık 20-25 aileye hizmet verilmektedir” ifadeleri kullanıldı.
 
ÖZEL DERS HİZMETİ VERİYORUZ
Açıklamada ayrıca “İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören ve maddi durumu elverişli olmayan çocukların verimli bir eğitim hayatı sürdürmelerine yardımcı olmak için özel ders hizmetimiz bulunmaktadır. 2-12 yaş aralığındaki çocukların ruh sağlığını korumaları, yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal sorunların üstesinden gelmeleri, yaşamda gerekli olan becerileri kazanmaları ve sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi için profesyonel destek sağlanmaktadır. Ayrıca özel gereksinimli ve yaşlı bireylerimize yönelik danışmanlık hizmetimiz de yaygınlaşarak devam etmektedir” denildi.
 
ÇOCUKLARA GELİŞİM TESTLERİ UYGULANIYOR
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından danışmanlık hizmetlerinin yanında çocukların kapsamlı olarak değerlendirilebilmesi amacıyla; gelişim testleri, bilişsel değerlendirme testleri, duygusal değerlendirme testleri, WİSC-R Zeka Testi, Metropalitan Olgunluk Testi, Bender Gestalt Motor Algı Testi, çocuk resimleri yorumlama ile dikkat ve algılama testleri uygulandığı da öğrenildi.