15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda (Meydan Parkı) düzenlenen etkinliğe hayvan severler tarafından yoğun ilgi gösterilirken, sokaklardan alınarak Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavileri yapılan hayvanlar alanda vatandaşlarla buluşturuldu. Genç, yaşlı çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği etkinlikte, katılımcılara hayvan hakları ve bakımı gibi konularda bilgilendirme yapılırken, minik ziyaretçilere de hayvan sevgisi aşılandı. Alanda kurulan sahiplendirme masasında ise, köpek dostlarına sahiplenme imkanı sunuldu.

Etkinlikle ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dünyanın; tüm canlıların ortak yaşam alanı olduğuna dikkat çekti. Büyükşehir belediyesi olarak, hayvanların korunması hususunda hem yasal vazifelerini hem de vicdani görevlerini yerine getirme gayretinde olduklarını kaydeden Başkan Zorluoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Konuşamayan bu canlılara sözcü olmak, gerekenlere tedavi imkanı sunmak, beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak insanlık vazifesidir. Özellikle sokak hayvanları ile ilgili sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. İlerleyen dönemde bu alanda daha profesyonel imkanlarla aynı gayreti göstereceğiz.”