Büyükşehir Belediyesi eğitime katkı vermeye devam ediyor
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz olarak düzenlediği YGS-LYS Destekleme Kursunda öğrenim gören öğrencilere LYS hazırlık seti dağıttı. Büyükşehir Belediyesinin Mumhaneönü’ndeki eğitim yerleşkesini ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu ilk olarak öğretmenlerle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Ortahisar Halk Eğitim Müdürü Orhan Genç’in de hazır bulunduğu ziyarette sınıfları gezerek öğrencilerle görüşen Gümrükçüoğlu, eğitime katkı vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Burada gerçekleştirilen programda öğrencilere hitap eden Başkan Gümrükçüoğlu, öğrencilere planlı ve programlı şekilde çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Gümrükçüoğlu, “Merkezde (Ortahisar) ve Araklı ilçelerimizde bu eğitimi sürdürüyoruz. Mekânları, sıraları, altyapıyı temin etmenin yanında test kitaplarını ve eğitim materyallerini seve seve temin ediyoruz. Bu yıl 672 öğrencimiz YGS’ye girdi. Haziran ayında LYS’ye gireceksiniz. Şuanda 24 Mart’tayız. Çok vaktiniz var. Zamanlarımızı çok iyi değerlendireceğiz. İmtihanların sonucu dünyanın sonu değil. Onun için stres içinde olmayın. Yeter ki planlı programlı çalışın. Geçen yıl burada eğitim gören 310 gencimiz 4 yıllık lisans programlarına, 185 gencimiz 2 yıllık önlisans programlarına yerleşti. Yani geçen yıl burada öğrenim gören 650 öğrencimizin 495 tanesi üniversiteli oldu. Ben özel dershanelerin, etüt merkezlerinin buradan daha iyi bir başarı kazanmadığını çok iyi biliyorum ve takip ediyorum” diye konuştu.

Öğrencilere her zaman öğretmenlerinin kıymetlerini bilmeleri tavsiyesinde de bulunan Gümrükçüoğlu, “Öğretmenleriniz, anne-babalarınız gibi size sahip çıkan sizin başarılarınızla iftihar eden insanlardır. Bu kurs boyunca değil, ömür boyu onların kıymetlerini unutmayalım” diyerek sözlerini tamamladı.

Programda; matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefe soru bankalarından oluşan sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı LYS hazırlık setleri öğrencilere takdim edildi.