Bu markette her şey bedava 

Beşir Derneği Trabzon Temsilciliği, ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarını sürdürüyor. Beşir Derneği tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen aileler, temsilcilik binasında oluşturulan paylaşım noktasından her ay kendilerine tanımlanan bütçe oranında alışveriş yapıyor. Market şeklinde dizayn edilen mağazanın raflarından istediği ürünleri alan aileler, çıkarken hiçbir ücret ödemiyor. 

Trabzon’da uzun süredir bu şekilde hizmet veren Beşir Derneği, Nisan ayı yardımlarının dağıtımını da aynı sistemle gerçekleştirdi. Beşir Derneği Trabzon Temsilcisi Yaşar Bankoğlu, paylaşım noktası sistemi ile ihtiyaç sahibi ailelerin hangi ürüne ihtiyaçları varsa o ürünü almalarının sağlandığını kaydetti. Yaptıkları sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğuna karar verdikleri ailelere her ay düzenli yardımda bulunduklarını belirten Bankoğlu, “Kimlere yardım yapılacağına çok ciddi sosyal inceleme çalışmaları ile karar veriyoruz. Bu alanda görev yapan arkadaşlarımız, gerekli incelemeyi titizlikle gerçekleştiriyor. Yapılan bu sosyal inceleme çalışmaları neticesinde derneğimize başvuran aileler arasında gerçekten yardıma en çok ihtiyacı olan aileleri tespit etmiş oluyoruz. Temsilcilik binamızın bir kısmını paylaşım noktası olarak düzenledik. Derneğimizden yardım almasına karar verilen ailelerimizi her ay buraya davet ediyoruz. İnsanlarımız evlerinde hangi ürüne ihtiyaç duyuyor ise marketimizin raflarından o ürünü alarak ihtiyacını karşılıyor. Bu şekilde yardımlarımızı nitelikli hale getirmiş oluyoruz. Ayrıca temsilcilik binamıza gelemeyecek durumunda olan ihtiyaç sahibi ailelerimize yardımlarımızı evlerine götürerek ulaştırıyoruz”  dedi.

Beşir Derneği Trabzon Temsilciliğinin çalışmalarına çok yönlü olarak devam ettiğini belirten Bankoğlu, “İhtiyaç sahibi ailelerimize sadece kumanya yardımı ile yetinmiyoruz. Yıl boyunca pek çok alanda yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Beşir Derneği dünyadaki tüm mazlum ülkelerde faaliyet gösteriyor. Suriye’den Arakan’a, Yemen’den Filistin’e pek çok bölgedeki faaliyetlerimize Trabzon Temsilciliği olarak destek olmak gayretindeyiz. Hayırseverlerin bağışlarını şehrimizde ve dünya genelinde mahzun ve mahcup insanlara ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Beşir Derneği’nin bu çalışmaları gerçekleştirmesinde hayırseverlerin çok önemli katkıları olduğunu ifade eden Bankoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Trabzon halkına faaliyetlerimize olan katkıları için özelikle teşekkür ediyorum. Bizim insanımız yardımlaşmayı çok seviyor. Hayırseverlerin katkıları ile bu çalışmaları gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Ne kadar çok bağış alabilirsek o kadar çok mahzun ve mahcup insanın yardımına koşabiliyoruz. Bu nedenle mübarek Ramazan ayının öncesinde olduğumuz bu günlerde, herkesin zekâtına, hayrına, yardımına talip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Dileyen derneğimize nakdi yardımda bulunabildiği gibi dileyen ayni yardım verebiliyor. Derneğimize yapılan tüm bağışlar dinimizin emirleri çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.”