Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Enver Aysever, 12 Mart 2020 Perşembe günü; “İnsanlığın korkacağı esas virüs siyasal İslam’dır!” başlıklı yazısında; “Ya hekimler ya imamlar!...Bu ülke tarikatlara, cemaatlere, Diyanet’e milyarlar harcıyor. Soruyorum; bu adamlardan hangisinin zerre faydası var topluma, insanlığa? Kaynaklar boşa harcanıyor. İmam yetiştirmenin boş iş olduğu, yaratana avuç açarak bir yere varılamayacağı kanıtlarıyla ortada işte! …. Sonuç; ülkenin imama hiç ihtiyacı yok ama yetişmiş hekime susamış haldeyiz.” İfadelerini kullanmıştır.

Bugün, bütün dünya corona virüsle mücadele etmektedir. İnsanlık, bu sıkıntıdan kurtulmanın ve en az zararla atlatmanın çabası içerisindedir.

Ancak, hiç alakası olmadığı halde, Enver Aysever’in “Hekim mi? İmam mı?” gibi bir karşılaştırma yapmasını anlamak mümkün değildir.

Bir yerleri veya birilerini eleştireceğim diye; Cumhuriyetimizin en güzel kurumlarından ve Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 96 yıl önce kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı’nı tartışma alanına çekmesi anlaşılır gibi değildir.

İmam yetiştirmek boş iş değildir Sayın Aysever. Bu ülkenin doktora, öğretmene, polise, askere ve bütün çalışanlara ihtiyacı olduğu gibi, din görevlilerine imamlara da ihtiyacı vardır. Gerçekleri ve milletimizin hassasiyetlerini yazacak yazarlara da ihtiyaç vardır Sayın Aysever.

Bütün milletimizin ve insanlığın virüs tehdidinden kurtulmanın yolunu ararken, imamı hekimle çatıştırmaya çalışmak, kimseye bir şey kazandırmaz Sayın Aysever.

Sayın Aysever için kendi deyimiyle, Diyanet’e ve imama ihtiyaç olmayabilir.

Ancak, milletimizin kahır ekseriyetine ve bütün insanlığın da Diyanet gibi güzide bir kuruma, gece gündüz özveriyle hizmet eden imamlara ihtiyacı vardır.

Sizden özür de beklemiyoruz Sayın Aysever. Sadece, bu çağda böyle bir kafanın olmasına da anlam veremiyoruz.

Kimi ve neyi eleştirecekseniz eleştirin, Diyanet’i ve imamları aracı olarak kullanmayın yeter.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.