Bizim Neslin Uşakları'ndan Şehit Ailelerine 2 Daire 


Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  



Trabzonlu 2 Şehit Murat Durmaz ile Ethem Hacımahmutoğlu’nun ailelerine Bizim Neslin Uşakları Derneğinin aracılığında ev bağışı yapıldı. Evlerin tapuları bugün Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nun Makamında ailelere teslim edildi. Tapuların teslimi sırasında ise duygusal anlar yaşandı

 İsminin açıklanmasını istemeyen Trabzonlu bir iş adamı tarafından, Bizim Neslin Uşakları (BNU) Derneği aracılığı ile Trabzonlu 2 şehit Murat Durmaz ve Ethem Hacımahmutoğlu’nun ailesine ev bağışladı.  Bağış yapılan evler için bugün Trabzon Yomra Belediyesi’nde tapu teslim töreni yapıldı.  Tapular BNU Derneğinin yönetim kurulu üyeleri tarafından Trabzonlu şehit Murat Durmaz ve Ethem Hacımahmutoğlu’nun ailelerine verildi.  

 YOMRA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SAĞIROĞLU 

Yapılan anlamlı tören öncesinde konuşan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, “Bugün bizim için hem üzüntü verici hem de sevinçli bir gün. Kahraman yavrularımız şehitlik mertebesine ulaştı. Dinimizde de şehitlik mertebesi sorgulanmayacak mertebe. Şehitlerimizin, gazilerimizin yakını yoktur. Çünkü biz millet olarak hepimiz şehit yakınıyız, gazi yakınıyız. Bu vesile ile tekrar şehitlerimize Cenabı Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Yakınlarına milletimize baş sağlığı sabır ve metanetler temenni ediyorum. Bakanımız Süleyman Soylu’nun önerisi ile bu yardıma vesile olan Bizim Neslin Uşakları Derneğine şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizin acısını dindirmek mümkün değil. Ancak ismini vermeyen hayırsever iş adamımız sayesinde acıya, bir nebze olsun su serpmek manasıyla önemli bir görev üstlenildi” dedi. 


BNU YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAFA BAYAR 
 BNU yönetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz ise, şunları söyledi: “Yöreye olarak dernek olarak yapağımız faaliyetlerde topluma değer katabilmeyi amaçlıyoruz Ülkemizin yaşamış olduğu bu süreçte birlik ve beraberliğe ihtiyaç olan günlerden geçiyoruz. Birlik ve beraberliğin önemini biliyoruz. Biz de doğru şeyleri yaptığımız için Trabzon’a yönelik böyle bir anlamlı işe vesile olarak ön görüldük. Bize güvenildiği için böyle bir bağış yapıldı. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, siz yakınlarına sabırlar versin. Ülke bizim ülke, bu ülke için yapabileceklerimiz neyse buna adayız. Sayımız artmakta ve doğru şeyler yapmaya devam edeceğiz” dedi.  Konuşmaların ardından, bağış yapılan evlerin tapuları, Şehit Murat Durmaz’ın babası Davut Durmaz ile şehit Ethem Hacıosmanoğlu’nun babası Ali Murat ve annesi Rahime Hacımahmutoğlu’na teslim edildi. Tapuların teslimi sırasında ise duygusal anlar yaşandı.   Şehit Ethem Hacıosmanoğlu’nun annesi Rahime Hacıosmanoğlu, göz yaşlarına hakim olamayarak, “Allah sizlerden razı olsun. Sizler var oldukça biz kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Çok merhametliydi benim kuzum. Bir taneydi. Yiğit kalbi vardı” dedi.  Şehit Murat Durmaz’ın babası ise, “Allah razı olsun. Allah niyetlerini kabul etsin” diye konuştu.